Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Onderzoek van de secties Accounting en Finance staat dit jaar op plek 49 in de QS World University Rankings by Subject. De 2 worden in de ranking als 1 vakgebied gezien en staan daarom samen op deze positie. Het Accounting en Finance onderzoek stond in 2021 op plek 54 en is dus 5 plekken gestegen.

'De afgelopen jaren hebben we veel nieuwe onderzoekers aangenomen bij de sectie Accounting. Doordat we al veel goede mensen in ons team hadden, was het makkelijker om nieuwe gepassioneerde collega’s aan te trekken die top notch werk afleveren', vertelt Accounting sectiehoofd Jan Bouwens. 'Onze projecten zijn van hoog wetenschappelijk niveau en maatschappelijk relevant. Zo houden we ons bezig met ESG-rapportages, transparantie en de productie en validering van (financiële) rapportages voor organisaties.'

Ander EB-onderzoek in de top 100

In de top 100 van de ranking komt EB nog 2 keer voor. Zo staan Economics en Econometrics op plek 61 (vorig jaar 56) en stijgen we met ons onderzoek op het gebied van Business en Management Studies van 87 naar 79. Lees ook hoe andere UvA-vakgebieden het hebben gedaan.

Over de ranking

QS rangschikt vakgebieden aan de hand van 4 criteria: reputatie onder werkgevers, reputatie onder vakgenoten, citaties en H-index. Bij dat laatste criterium wordt impact (het aantal citaties) gekoppeld aan omvang (het aantal publicaties).