Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Elke week maken we kennis met een andere medewerker. Ontdek wat ze het leukste vinden aan hun werk en leer dingen die je nog niet over hen wist. Deze week: Bérengère Patault, ASE-onderzoeker bij de sectie Macro & International Economics.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Ik vind veel dingen leuk aan mijn werk. Maar wat ik waarschijnlijk het leukst vind, is het leren van nieuwe concepten en meer te weten komen over verschillende onderwerpen. Ik hou van de vrijheid en onzekerheid die je hebt als je aan een nieuw onderzoeksproject begint. Ik vind het ook een fijn gevoel dat ik bijdraag aan het opbouwen en vergaren van kennis.

Op welk project van het afgelopen jaar ben je het meest trots?

Het afgelopen jaar heb ik zowel aan bestaande als aan nieuwe projecten gewerkt. Ik ben er trots op dat ik mijn bestaande papers heb bijgeschaafd en dat ik revisieverzoeken (ingezonden artikelen die worden overwogen voor publicatie, red.) heb gekregen van enkele tijdschriften. Nieuwe projecten zijn vaak het spannendst. Daarom vergt het soms flink wat motivatie en veerkracht om bestaande projecten af te maken. 

Ik ben enthousiast over mijn nieuwe projecten. Met coauteurs bestuderen we de verschuiving van productie naar dienstverlening in Franse bedrijven. We proberen de rol van de internationale handel te documenteren om dit patroon te verklaren.

Wat weten collega’s waarschijnlijk niet van jou?

Mijn vreemdste trek is dat ik graag snoep eet.