Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Voor het eerst is de regionale en bredere lokale impact van UvA Economie en Bedrijfskunde (EB) officieel gemeten. Dit is gedaan door de Business School Impact System (BSIS) assessment, georganiseerd door EFMD Global.

In het BSIS-rapport werd UvA EB geprezen om haar indrukwekkende aantal publicaties in toonaangevende internationale tijdschriften en het feit dat het SDG-raamwerk al diep geïntegreerd is in zowel onderwijs- als onderzoeksactiviteiten.

De BSIS-beoordeling was gericht op het verzamelen van gegevens die laten zien in welke mate ons onderzoek en onderwijs bijdraagt aan positieve verandering in het bedrijfsleven en de samenleving, zoals het creëren van nieuwe banen en bedrijven, het leveren van gespecialiseerde werknemers en het doen van onderzoek naar lokale vraagstukken.

De BSIS-evaluatie is gebaseerd op een set van 120 sleutelindicatoren die 7 soorten impact meten, namelijk:

  • financiële impact
  • educatieve impact
  • bedrijfsontwikkeling
  • intellectuele impact
  • impact binnen het regionale ecosysteem
  • maatschappelijke impact
  • impact op het imago van de regio

Sterke intellectuele en maatschappelijke impact

UvA EB is tevreden met de uitkomsten van de beoordeling, met name op het gebied van intellectuele en maatschappelijke impact. Enkele hoogtepunten van de intellectuele impact van UvA EB die in het rapport worden genoemd zijn: UvA EB's indrukwekkende aantal publicaties in toonaangevende internationale tijdschriften en het bewezen vermogen om in contact te komen met belangrijke organisaties om academisch en toegepast onderzoek op te zetten.

2 hoogtepunten die worden genoemd onder maatschappelijke impact zijn ons cross-disciplinair en interdisciplinair onderzoek en kennisuitwisseling en de diepgaande integratie van het SDG-raamwerk in de onderwijs- en onderzoeksactiviteiten.

Leerzaam proces

'Het BSIS-proces was erg leerzaam voor ons', zegt vice-decaan professor Marc Salomon, die aan het hoofd staat van het team dat de impactstrategie ontwerpt. 'Met name in 3 opzichten: we moesten een zeer divers team van belanghebbenden samenstellen om antwoorden te vinden op zeer complexe vragen, zoals hoe impact te belonen naast onderwijs en onderzoek. Ten tweede heeft de BSIS-commissie ons veel waardevolle inzichten en 1 briljante tip gegeven. Ten derde heeft het BSIS-proces zoveel energie aan de organisatie gegeven dat er minstens 10 nieuwe impactinitiatieven zijn ontstaan.’

Professor Roel Beetsma, decaan van UvA Economie en Bedrijfskunde, voegt hieraan toe: 'Uit de beoordeling blijkt dat onze activiteiten een substantiële impact hebben op de samenleving, maar er zijn nog veel mogelijkheden om onze effectiviteit in dit opzicht te vergroten en onze sterke punten beter te benutten. De beoordeling dwingt ons om onze doelstellingen en activiteiten beter te structureren, waarbij we voortdurend rekening moeten houden met hun impact en hoe we die kunnen aantonen. In het algemeen zijn we erg blij dat BSIS onze prestaties heeft gesignaleerd en we beschouwen BSIS als een nuttig instrument om onze impact te meten en verder te verbeteren.’