Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Archaeology
Vergelijk

De doorstroomminor Archeologie omvat 30 EC en bestaat uit drie verplichte modules (18 EC) en twee keuzemodules (12 EC). Je kunt de doorstroomminor al tijdens je bacheloropleiding aan Saxion volgen. Dat levert tijdwinst op en is financieel aantrekkelijk: je betaalt dan namelijk geen extra collegegeld. 

Met de doorstroomminor kun je uitgebreide kennis opdoen op de terreinen waar de Amsterdamse archeologie-opleidingen sterk in zijn:

  • Provinciaal-Romeinse archeologie 
  • Archeologie van de Middeleeuwen en Nieuwe tijd (waaronder van Amsterdam) 
  • Mediterrane Archeologie 
  • Landschapsarcheologie 
  • Science-based methods 
  • Digitale archeologie  

Aanmelding en verdere informatie

Kies je voor deze doorstroomminor? Meld je dan aan via de website van de Vrije Universiteit; je wordt dan automatisch ingeschreven als bijvakstudent aan de UvA. Alle colleges vinden plaats in de binnenstad van Amsterdam, op loopafstand van Amsterdam CS en dichtbij metrohalte Rokin. Voor de meeste vakken volg je vier uur college in de week, geroosterd op twee dagen. 

Saxion-studenten die de doorstroomminor volgen, worden uitgenodigd voor archeologische bijeenkomsten op VU en UvA, zoals het jaarlijkse Romeinensymposium op de VU. Dat biedt een mogelijkheid tot nadere kennismaking.

Na afronding van je bachelor en doorstroomminor

Heb je een bachelordiploma van Saxion én heb je de doorstroomminor succesvol doorlopen, dan kun je je vervolgens inschrijven voor de master Archaeology aan VU/UvA, zoals aangeboden door ACASA.

Voor meer informatie over de doorstroomminor kun je contact opnemen met:
Dr. Sjoerd Kluiving, Vrije Universiteit Amsterdam: s.j.kluiving@vu.nl 
Dr. Arno Verhoeven, Universiteit van Amsterdam: A.A.A.Verhoeven@uva.nl