Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Gaat het studeren niet zoals je wilt? Is er sprake van een bijzondere situatie? Of wil je extra uitdaging? Bij de studieadviseurs kun je terecht voor informatie, advies en begeleiding. De gesprekken die je voert zijn altijd vertrouwelijk.

Waarvoor kun je terecht?

  • Persoonlijke en psychische problemen in relatie tot je studie (zoals faalangst, hoge werkdruk, familieomstandigheden of omstandigheden thuis);
  • Studietwijfel;
  • Bijzondere omstandigheden, zoals zwangerschap, ziekte, of als je aan topsport doet;
  • Voorzieningen bij functiebeperkingen en ziekte (zoals financiële ondersteuning of extra tentamentijd bij dyslexie);
  • Studie- of coschapplanning (bijvoorbeeld bij studievertraging);
  • Keuzes die je moet maken in je studie (bijvoorbeeld als je studies combineert, bij studietwijfel of hoe je je laatste masterjaar invult);
  • Vragen rondom studievaardigheden;
  • Vertrouwenszaken (bijvoorbeeld bij problemen met een coschapbegeleider);
  • Vragen over wet- en regelgeving en rechten en plichten van jou en het onderwijsinstituut.

Hieronder vind je meer informatie over wat je precies kunt verwachten van de studieadviseur bij bijzondere omstandigheden en voor welke regelingen je eventueel in aanmerking komt.

Effectief studeren en studievaardigheden

Als studeren niet gaat zoals je wilt, kijken we samen waar dat aan ligt en zoeken we met jou naar oplossingen. We adviseren je ook over een realistische studieplanning. Verder geven we tips hoe je effectief studeert en adviseren we over cursussen en trainingen rondom studievaardigheden. Als het nodig is, verwijzen we je door naar de studentendecanen of de studentenpsychologen van de UvA.

Bekijk alle trainingen en cursussen rondom effectief en succesvol studeren

Doorverwijzen

het loopbaanadviescentrum, een studentendecaan of -psycholoog. Vaak kan je snel terecht. Zo bieden de studentenpsychologen van de UvA gratis kortdurende psychologische trajecten en coaching aan en trainingen voor studenten met specifieke problematiek. Daarnaast kunnen zij verwijzen naar psychologen met een medische achtergrond.

Speciaal voor eerstejaars

Extra tentamentijd bij dyslexie

Heb je extra tijd nodig voor tentamens? Via de studieadviseur kun je voor het tentamen van het eerste blok extra tijd aanvragen. Ga ook naar student.uva.nl en upload je dyslexierapport om extra tijd aan te vragen voor de rest van de bacheloropleiding.

Woordenboek bij tentamens

Studenten uit het buitenland mogen in het eerste studiejaar een woordenboek gebruiken bij de tentamens. Kom, minstens één maand voor je tentamen, langs bij een van de studieadviseurs om dit te regelen.

Contact, spreekuren en afspraak maken

Telefonisch spreekuur 

Voor eenvoudige vragen en problemen.

Dinsdag en donderdag van 11.00-13.00 uur 

Tel: 020-56 64779

Word je doorgeschakeld naar de voicemail, bel dan na een paar minuten nog een keer. Het betekent dat de  studieadviseur in gesprek is met een andere student.

Let op: op officiële feestdagen is er géén telefonisch spreekuur.

Persoonlijke afspraak 

Heb je meer tijd nodig? Maak dan een persoonlijke afspraak van 30 minuten (voor studenten Geneeskunde of Medische Informatiekunde). Deze afspraak kan telefonisch of via Teams (zorg ervoor dat je Teams hebt geïnstalleerd) of fysiek in het AMC.

Klik op de button ‘Afspraak maken’ en kies wat voor soort afspraak je wilt maken. Let er op dat je het juiste telefoonnummer en e-mailadres doorgeeft.

Afspraken met de studieadviseur zijn niet vrijblijvend. We verzoeken je de studieadviseur niet tevergeefs op je te laten wachten. Wanneer je verhinderd bent, vragen we je de afspraak zelf te wijzigen of te annuleren via de link in de bevestigingsmail. Doe dit minimaal een dag van tevoren. Bij een telefonische of Teams afspraak verzoeken we je in verband met privacy en verstaanbaarheid om het gesprek te voeren in een ruimte waar geen andere mensen aanwezig zijn en waar het stil is.

Vragen per mail/DSSD

Stel je je vraag liever per mail? Doe dat via de Digitale Studenten Service Desk. Geef eerst aan dat het om een studieadvies gaat en vervolgens dat je vertrouwelijkheid wenst. Zo gaat je mail rechtstreeks naar de studieadviseur.

Wie zijn de studieadviseurs?

De studieadviseurs voor de Faculteit der Geneeskunde zijn:

  • Dineke Kasper
  • Anneloes Meijnders
  • Willeke Kempkes
  • Xuan Do

Je kunt de studieadviseurs vinden op de locaties  J0-210,  J0-211 en J0-221.4.