Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Studieadviseurs

Advies en begeleiding rondom je studie

Gaat het studeren niet zoals je wilt? Is er sprake van een bijzondere situatie? Of wil je extra uitdaging? Bij de studieadviseurs kun je terecht voor informatie, advies en begeleiding. De gesprekken die je voert zijn altijd vertrouwelijk.

Waarvoor kun je terecht?

 • Persoonlijke en psychische problemen in relatie tot je studie (zoals faalangst, hoge werkdruk, familieomstandigheden of omstandigheden thuis);
 • Studietwijfel;
 • Bijzondere omstandigheden, zoals zwangerschap, ziekte, of als je aan topsport doet;
 • Voorzieningen bij functiebeperkingen en ziekte (zoals financiële ondersteuning of extra tentamentijd bij dyslexie);
 • Studie- of coschapplanning (bijvoorbeeld bij studievertraging);
 • Keuzes die je moet maken in je studie (bijvoorbeeld als je studies combineert, bij studietwijfel of hoe je je laatste masterjaar invult);
 • Vragen rondom studievaardigheden;
 • Vertrouwenszaken (bijvoorbeeld bij problemen met een coschapbegeleider);
 • Vragen over wet- en regelgeving en rechten en plichten van jou en het onderwijsinstituut.

Hieronder vind je meer informatie over wat je precies kunt verwachten van de studieadviseur bij bijzondere omstandigheden en voor welke regelingen je eventueel in aanmerking komt.

Effectief studeren en studievaardigheden

Als studeren niet gaat zoals je wilt, kijken we samen waar dat aan ligt en zoeken we met jou naar oplossingen. We adviseren je ook over een realistische studieplanning. Verder geven we tips hoe je effectief studeert en adviseren we over cursussen en trainingen rondom studievaardigheden. Als het nodig is, verwijzen we je door naar de studentendecanen of de studentenpsychologen van de UvA.

Bekijk alle trainingen en cursussen rondom effectief en succesvol studeren

Doorverwijzen

het loopbaanadviescentrum, een studentendecaan of -psycholoog. Vaak kan je snel terecht. Zo bieden de studentenpsychologen van de UvA gratis kortdurende psychologische trajecten en coaching aan en trainingen voor studenten met specifieke problematiek. Daarnaast kunnen zij verwijzen naar psychologen met een medische achtergrond.

Speciaal voor eerstejaars

Extra tentamentijd bij dyslexie

Heb je extra tijd nodig voor tentamens? Via de studieadviseur kun je voor het tentamen van het eerste blok extra tijd aanvragen. Ga ook naar www.uva.nl/dyslexie en upload je dyslexierapport om extra tijd aan te vragen voor de rest van de bacheloropleiding.

Woordenboek bij tentamens

Studenten uit het buitenland mogen in het eerste studiejaar een woordenboek gebruiken bij de tentamens. Kom, minstens één maand voor je tentamen, langs bij een van de studieadviseurs om dit te regelen.

Contact, spreekuren en afspraak maken

Telefonisch spreekuur 

Voor eenvoudige vragen en problemen.

Dinsdag en donderdag van 11.00-13.00 uur 

Tel: 020-56 64779

Word je doorgeschakeld naar de voicemail, bel dan na een paar minuten nog een keer. Het betekent dat de  studieadviseur in gesprek is met een andere student.

Let op: op officiële feestdagen is er géén telefonisch spreekuur.

Terugbelverzoek

Voor eenvoudige vragen en problemen.

Maak zoveel mogelijk gebruik van het telefonische spreekuur. Wil je dat een van de studieadviseurs jou belt? Doe dan een terugbelverzoek via de DSSD. Geef aan dat het om een studieadvies gaat, en vink ‘vertrouwelijk’ aan. Zo komt je bericht direct bij hen terecht. Vermeld in je bericht dat het om een terugbelverzoek gaat, en vermeld je vraag en telefoonnummer. Eén van de studieadviseurs belt je terug op de eerstvolgende dinsdag of donderdag tussen 11.00 en 13.00 uur.

Persoonlijke afspraak 

Heb je meer tijd nodig? Maak dan een persoonlijke afspraak van 30 minuten (voor studenten Geneeskunde of Medische Informatiekunde). Deze afspraak kan telefonisch of via Teams (zorg ervoor dat je Teams hebt geïnstalleerd).

Open het linkje ‘Afspraak maken’ en geef in het tekstvak aan of je via de telefoon of via Teams contact wilt. Let er op dat je het juiste telefoonnummer en e-mailadres doorgeeft.

Afspraak maken

Wil je ons fysiek in het AMC spreken? In sommige gevallen kan dat. Dien je verzoek in via de DSSD en geef dit aan. In dit geval maak je dus niet zelf een afspraak, maar neem je via de DSSD contact op. We bekijken dan samen wat we voor je kunnen betekenen.

Ben je coassistent en loop je een coschap buiten Amsterdam waardoor je moeilijk een afspraak kunt maken? Neem dan via de DSSD contact op met de studieadviseur en vraag om een telefonisch afspraak.

Vragen per mail/DSSD

Stel je je vraag liever per mail? Doe dat via de Digitale Studenten Service Desk. Geef eerst aan dat het om een studieadvies gaat en vervolgens dat je vertrouwelijkheid wenst. Zo gaat je mail rechtstreeks naar de studieadviseur.

Wie zijn de studieadviseurs?

 • Dineke Kasper, J0-221.4
 • Anneloes Meijnders, J0-211
 • Willeke Kempkes, J0-210