Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Studieadviseurs

Studieadviseurs

Advies en begeleiding rondom je studie

Gaat het studeren niet zoals je wilt? Is er sprake van een bijzondere situatie? Of wil je extra uitdaging? Bij de studieadviseurs kun je terecht voor informatie, advies en begeleiding. De gesprekken die je voert zijn altijd vertrouwelijk.

Waarvoor kun je terecht?

 • Persoonlijke en psychische problemen in relatie tot je studie (zoals faalangst, hoge werkdruk, familieomstandigheden);
 • Studietwijfel;
 • Bijzondere omstandigheden, zoals zwangerschap, ziekte, of als je aan topsport doet;
 • Voorzieningen bij functiebeperkingen en ziekte (zoals financiële ondersteuning of extra tentamentijd bij dyslexie);
 • Studie- of coschapplanning (bijvoorbeeld bij studievertraging);
 • Keuzes die je moet maken in je studie (bijvoorbeeld als je studies combineert, bij studietwijfel of hoe je je laatste masterjaar invult);
 • Vragen rondom studievaardigheden;
 • Vertrouwenszaken (bijvoorbeeld bij problemen met een coschapbegeleider);
 • Vragen over wet- en regelgeving en rechten en plichten van jou en het onderwijsinstituut.

Hieronder vind je meer informatie over wat je precies kunt verwachten van de studieadviseur bij bijzondere omstandigheden en voor welke regelingen je eventueel in aanmerking komt.

Effectief studeren en studievaardigheden

Als studeren niet gaat zoals je wilt, kijken we samen waar dat aan ligt en zoeken we met jou naar oplossingen. We adviseren je ook over een realistische studieplanning. Verder geven we tips hoe je effectief studeert en adviseren we over cursussen en trainingen rondom studievaardigheden. Als het nodig is, verwijzen we je door naar de studentendecanen of de studentenpsychologen van de UvA.

Bekijk alle trainingen en cursussen rondom effectief en succesvol studeren

Doorverwijzen

Bij sommige vragen verwijst de studieadviseur je door naar de juiste personen of instantie, zoals de KNMGhet loopbaanadviescentrum, een studentendecaan of -psycholoog. Vaak kan je snel terecht. Zo bieden de studentenpsychologen van de UvA gratis kortdurende psychologische trajecten en coaching aan en trainingen voor studenten met specifieke problematiek. Daarnaast kunnen zij verwijzen naar psychologen met een medische achtergrond.

Extra tentamentijd bij dyslexie

Ben je eerstejaars en heb je extra tijd nodig voor tentamens? Via de studieadviseur kun je voor het tentamen van het eerste blok extra tijd aanvragen. Ga ook naar www.uva.nl/dyslexie en upload je dyslexierapport om extra tijd aan te vragen voor de rest van de bacheloropleiding.

Contact, spreekuren en afspraak maken

AFSPRAAK MET DE STUDIEADVISEUR IN CORONATIJD?
Die kan tot nader orde niet in de faculteit plaatsvinden. De afspraak kan wel telefonisch doorgaan. De studieadviseur met wie jij de afspraak hebt, belt jou op het tijdstip van de afspraak op het nummer dat je hebt opgegeven bij het maken van de afspraak of op het telefoonnummer dat van jou bekend is in SIS.

Mocht je gebruik willen maken van het spreekuur voor korte kwesties, dan kun je via de DSSD een terugbelverzoek aan de studieadviseurs doen. Geef eerst aan dat het om een studieadvies gaat, en vink dan ‘vertrouwelijk’ aan. Zo komt je bericht direct bij hen terecht. Vermeld in je bericht dat het om een terugbelverzoek gaat, en vermeld je vraag en telefoonnummer. Eén van de studieadviseurs belt je terug op de eerstvolgende dinsdag of donderdag tussen 11 en 13 uur.

Telefonisch spreekuur 

Dinsdag en donderdag van 11.00-12.00 uur  

Tel: 020-56 64779

Inloopspreekuur

(zonder afspraak)

Dinsdag en donderdag van 12.00-13.00 uur 

Tijdens het telefonisch en inloopspreekuur kun je terecht met eenvoudige vragen en problemen.

Persoonlijke afspraak 

Heb je meer tijd nodig? Maak dan een persoonlijke afspraak van 30 minuten (voor studenten Geneeskunde of Medische Informatiekunde).

Ben je coassistent en loop je een coschap buiten Amsterdam waardoor je moeilijk een afspraak kunt maken? Neem dan via de DSSD contact op met de studieadviseur en vraag om een telefonisch afspraak.

Afspraak maken

Vragen per mail/DSSD

Stel je je vraag liever per mail? Doe dat via de Digitale Studenten Service Desk. Geef eerst aan dat het om een studieadvies gaat en vervolgens dat je vertrouwelijkheid wenst. Zo gaat je mail rechtstreeks naar de studieadviseur.

Wie zijn de studieadviseurs?

 • Dineke Kasper, J0-221.4
 • Anneloes Meijnders, J0-211
 • Willeke Kempkes, J0-210 
 • Jessica Eelhart, J0-210

Voorlichtings-  en informatiebijeenkomsten

De studieadviseurs geven regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten. De presentaties vind je hieronder.

Presentaties voor studenten Geneeskunde