Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Wist je dat we in Nederland ieder jaar 3 miljard koffiebekertjes weggooien? Het kost ontzettend veel grondstoffen om deze bekers te maken en na gemiddeld 10 minuten verdwijnen ze weer in de vuilnisbak. In samenwerking met Mission Reuse start UvA deze week een pilot met herbruikbare koffiebekers.

Op de locatie Roeterseiland bij het foodcourt en bij Café de Krater vind je tijdelijk de herbruikbare bekers van het systeem Vytal. Om de bekers te gebruiken download je eerst de app en vul je je naam en  bankrekeningnummer in. Gebruik je de beker, dan wordt deze gratis op je naam gescand. Op diverse plekken op heel Roeterseiland staan bakken waar je de beker weer kunt achterlaten. De bekers worden schoongemaakt en weer opnieuw gebruikt.

Voor het inleveren van je Vytal beker heb je 14 dagen de tijd. Lever je de Vytal beter niet binnen deze 2 weken in, dan wordt €4 van je bankrekening afgeschreven.

De komende weken testen we op andere locaties andere systemen, zoals bekers met statiegeld. De uitkomsten zijn belangrijk om te bepalen op welke manier we herbruikbare bekers en servies gaan implementeren. Enerzijds omdat we vanuit onze visie op duurzaamheid ons afval zoveel mogelijk willen beperken. Anderzijds omdat de wetgever dit vanaf 1 januari 2024 van ons vraagt.

Meer weten? Lees alles over deze pilot op www.missionreuse.com