Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

'De zin van het lezen' is gewijd aan de boeken uit de nalatenschap van dichter/kunstenaar en fotograaf Lucebert (1924-1994).

Boekomslag van Lucebert

Bij inventarisatie van de boeken bleek dat Lucebert her en der streepjes en notities in zijn boeken had gemaakt, zogeheten lezerssporen. In dit boek zet boekwetenschapper Lisa Kuitert Luceberts lezerssporen in historisch perspectief  en gaat woordenboekmaker Ton den Boon op zoek naar de invloed van Luceberts lezerssporen op diens eigen scheppende werk. Het boek is verlucht met veel door Lucebert aangestreepte citaten van anderen en een selectie van werken op papier waarin hij tekst- en beeldcitaten verwerkte. Maia Swaanswijk maakte een overzicht van de 397 boeken met lezerssporen uit Luceberts bibliotheek, waarmee De zin van het lezen een onmisbare aanvulling is op het bibliografische speurwerk in het eerder verschenen De lezende Lucebert, bibliotheek van een dichter.

Prof. dr. E.A. (Lisa) Kuitert

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Algemene Cultuurwetenschappen

Publicatiegegevens

  • Titel: Lucebert. De zin van het lezen. 
  • Auteurs: Samenstelling Lisa Kuitert en Maia Swaanswijk, met bijdragen van Lisa Kuitert, Ton den Boon, Maia Swaanswijk en Huug Schipper.
  • Uitgever: De Weideblik, 2019
  • ISBN: 9789077767825