Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Activiteiten op het gebied van sociale veiligheid: met je team aan de slag

Waardering en vertrouwen zijn voor iedereen belangrijk – ook op het werk. Hoe werken we met elkaar samen? En hoe zorgen we voor een goede teamgeest, met respect voor elkaars verschillen? Richtlijnen kunnen bijdragen aan duidelijkheid, net zoals het bespreekbaar maken van ongepast gedrag. Je kunt hier samen met je team op verschillende manieren aan werken:

  • Mentale veerkracht! (fysieke workshop)

    Deze workshop gaat over de mogelijkheden van ons brein, over vermijden en afhaken in je werk. Centraal staat wat je als team kunt doen om elkaar te stimuleren om met een open mindset (samen) te werken. Na afloop vertrek je als team met een frisse blik op jullie werkzaamheden. Duur workshop: 1,5 uur.
    Meld je aan voor deze workshop via arbo@amc.nl

  • Spel der Ongeschreven Regels (fysieke workshop)

    In deze workshop wordt het team geholpen haar bewuste en onbewuste patronen, ofwel ongeschreven regels, in kaart te brengen. De teamcultuur wordt in kaart gebracht met behulp van een model waarna er wordt besproken welke patronen bijdragen aan de effectiviteit van het team en welke patronen aangepast kunnen worden om de kracht van het team te versterken. Duur workshop: 3 uur.
    Meld je aan voor deze workshop via arbo@amc.nl

Hulp nodig?

Heb je te maken met een onveilige situatie en heb je hulp nodig? De wegwijzer sociale veiligheid biedt een overzicht van de verschillende personen en voorzieningen waar je als student/medewerker terecht kunt. Je kunt ook terecht bij een vertrouwenspersoon van de UvA. Zij helpen je of verwijzen je door naar iemand die je kan helpen.