Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Hoe zorg je dat mentaal gezond blijft terwijl de wereld om je heen steeds meer van je wil? Dat is een vraag waar we allemaal mee te maken krijgen. Psycholoog Thijs Launspach bespreekt tijdens zijn keynote op woensdag 17 mei hoe je mentaal gezond blijft in een druk bestaan. Hierna gaan experts Sander Heijne en Sophie Schmeets verder in gesprek over het thema. De Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV) organiseert dit evenement samen met de Erasmus Alumni Club (EUR). Locatie: Debatpodium Arminius in Rotterdam.
Kerngegevens van evenement Mentaal gezond in een gestoorde wereld
Datum
17 mei 2023
Tijd
19:00 -22:00
Thijs Launspach

Keynote

Psycholoog, auteur en spreker Thijs Launspach schreef meerdere boeken over stress, burn-out, en millennials op het werk. Daarnaast heeft hij een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad, maakt hij een podcast over psychologische thema's en doceert hij aan The School of Life. In zijn keynote neemt hij ons mee in hoe je mentaal gezond blijft in een druk bestaan. 

Panel

Sander Heijne

Onderzoeksjournalist en historicus Sander Heijne is gespecialiseerd in onderwerpen als sociale economie, transport, sporteconomie en groei. Hij is de auteur van 'Fantoomgroei', het Managementboek van het Jaar 2021. Heijne bespreekt het belang van mentale gezondheid vanuit een economisch perspectief.

Prof. dr. Eveline Crone

Eveline Crone is hoogleraar Ontwikkelingsneurowetenschap in de Maatschappij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden. Crone zal een neurologisch perspectief bieden op geestelijke gezondheid.

Sophie Schmeets

Sophie Schmeets is de oprichter van MaskerClass, haar bedrijf waarmee ze bewustzijn over geestelijke gezondheid integreert in de cultuur van organisaties en universiteiten. Ze deelt haar persoonlijke ervaring met het zichtbaarder maken van mentale gezondheid.

Moderator

Presentatrice en columniste Hila Noorzai is de moderator van de avond. Noorzai was eerder te horen bij QMusic en presenteert nu EenVandaag op televisie en radio. Daarnaast schrijft ze een column voor &C.

Programma 

  • 19.00 - 19.30 uur              Ontvangst 
  • 19.30 - 20.15 uur              Lezing Thijs Launspach 
  • 20.15 - 21.00 uur              Panelgesprek 
  • 21.00 - 22.00 uur              Borrel 

Praktische informatie

'Mentaal gezond in een gestoorde wereld’ vindt plaats op 17 mei 2023 van 19.00 tot 22.00 uur in het Debatpodium Arminius, vlakbij treinstation Rotterdam Centraal en in het culturele hart van Rotterdam. De reistijd tussen Amsterdam en Rotterdam is met de Intercity Direct slechts 40 minuten!

Aanmeldkosten: €10 voor AUV-leden, €17,50 voor niet-leden en gratis deelname voor studenten. 

Wist je dat je als lid van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging profiteert van een groot aanbod van alumni-activiteiten en vele kortingen? Nog geen lid? Meld je dan hier aan.