For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Bachelor
Actuariële Wetenschappen
Compare programme

Locatie

UvA's Economie en Bedrijfskunde zit op Roeterseilandcampus, midden in Amsterdam. Op de campus vind je alles wat je nodig hebt om lekker te kunnen studeren. Van moderne studieplekken en collegezalen tot gezellige studentencafés en -restaurants.

Amsterdam, jouw stad

Photo Gebouwen Amsterdam

Amsterdam is misschien wel de beste stad om te studeren. Nergens vind je zo'n goede mix van nationaliteiten, een spannend nachtleven, historische en hypermoderne kunst en cultuur, geweldige parken en architectonische hoogstandjes. UvA Economics and Business bevindt zich midden in de stad. Dus je hebt dit alles binnen handbereik. 

Bekijk prachtstad Amsterdam

Amsterdam studiestad

Amsterdam Roeterseiland Campus

De faculteit Economie en Bedrijfskunde zit op Roeterseilandcampus, in Amsterdam Oost. Je studeert hier samen met de studenten van de faculteiten van Rechten en Sociale wetenschappen. 

Onze campus is makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer. Ook vind je in de omgeving allerlei trendy bars, restaurantjes en attracties als Artis, de Hortus Botanicus, het fascinerende Tropenmuseum, het Nationale Holocaust museum en de beroemde Hermitage.

Ontdek Roeterseilandcampus

Rondleiding Roeterseilandcampus

Bibliotheken

ABS Plantage Muidergracht

De campus heeft een eigen bibliotheek, gespecialiseerd in economics en business. Bovendien is het een plek waar je lekker rustig kunt lezen en studeren. 

De UvA hoofdbibliotheek aan het Singel is voor alle UvA studenten, samen met nog eens 6 andere UvA bibliotheken verspreid over het stadscentrum. 

Studie- en werkplekken
Met zo'n 1.100 studie- en werkplekken aan de Amsterdam Business School en de Amsterdam School of Economics kun je overal rustig studeren of samenwerken met je studiegenoten. Alle plekken zijn voorzien van moderne computerfaciliteiten. Ook is er natuurlijk in alle gebouwen draadloos internet.

Cafés en restaurants

Amsterdam Roeterseilandcampus heeft verschillende goede restaurants waar je een hapje kunt eten. Je kunt er uit vanalles kiezen: van broodjes tot salades, fruit en verschillende soepen. Ook heb je er een ruime keus aan warme maaltijden voor studentenprijzen. Zin in een drankje, dan ga je naar een van de campus studentencafés. In de zomer hebben ze ook nog eens een lekker terras.

Kunst en cultuur
Ben je in een creatieve bui? Of heb je zin in bijvoorbeeld een concert? Dan is CREA the place to be. Dit is het populaire kunst- en cultuurcentrum van de universiteit. Hier kun je terecht voor cursussen en workshops in muziek, theater, dans, film, digitale media, fotografie en literatuur. Ook organiseert CREA jaarlijks allerlei voorstellingen, concerten, evenementen en tentoonstellingen. 

Universitair Sportcentrum

Zin om je even in het zweet te werken na een dag studeren? Het Universitair Sportcentrum (USC) biedt activiteiten in meer dan 70 sporten; van Aikido tot indoor klimmen en van voetbal tot yoga.