For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Bachelor
Rechtsgeleerdheid
Add to favourites

Afgestudeerden vertellen

We gaan in gesprek met afgestudeerde juristen (alumni). Zij vertellen over de verschillende beroepengebieden waarin ze werken. Lees de interviews om een beter beeld te krijgen van de grote verscheidenheid aan beroepsmogelijkheden die je hebt na het afronden van je rechtenopleiding.

Benjamin Knaff heeft na zijn bachelor Rechtsgeleerdheid en de master Privaatrecht verschillende banen gehad. Inmiddels werkt hij als Senior Juridisch medewerker bij de rechtbank Amsterdam. ‘De studie was de perfecte voorbereiding op mijn werk.’

Anne Klugkist is juridisch adviseur bij de Directie Juridische Zaken van de gemeente Amsterdam. Een veelzijdige functie die zij heeft overgehouden aan een stage tijdens haar opleiding aan de UvA.

Yannick Bijl, jurist Europees recht bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, besloot tijdens zijn studie geschiedenis aan de UvA te beginnen aan een tweede studie Rechtsgeleerdheid. ‘Ik miste toch wel de praktische kant’.

Alumnus Sanne (39) bewijst dat je niet altijd het gebruikelijke studiepad hoeft te volgen om je doel te bereiken. Ze begon op latere leeftijd, toen ze al bij de politie werkte, nog aan de bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam.

Een advocaat behartigt de belangen van de cliënt, adviseert hem bijvoorbeeld bij contracten of verdedigt de cliënt in geval van een geschil. Een ondernemingsrechtadvocaat vertelt over de dagelijkse praktijk.

Met een studie rechten kun je ook in veel niet-juridische beroepen terecht komen, bijvoorbeeld in de journalistiek, bij de overheid of in de politiek. Een parlementariër vertelt over zijn werk als volksvertegenwoordiger.

Een rechter doet uitspraak over geschillen tussen twee of meer partijen. Deze rechter vertelt wat zijn werk zo interessant maakt.

Als belastingadviseur ben jij hét contact met de Belastingdienst. Maar je geeft ook veel belastingtechnisch advies. We gaan in gesprek met een fiscalist.

Als internationaal jurist vertegenwoordig je Nederland in internationale onderhandelingen. Een interview met een internationaal jurist die actief is in de EU.