For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
NL

Inleiding in de kunstgeschiedenis II

De collegereeksen Inleiding in de Kunstgeschiedenis I en II bieden een overzicht van de westerse kunstgeschiedenis, vanaf de klassieke oudheid tot heden. 

Behandeld worden de belangrijkste kunstwerken, gebouwen, artistieke stromingen, opvattingen en begrippen in de westerse kunstgeschiedenis. Daarnaast komen belangrijke kunsthistorische thema's aan de orde, zoals het veranderende kunstbegrip, de problematiek van de stijlbenamingen, iconografische vraagstukken en ontwikkelingen in het mecenaat.

Het Open UvA-college Inleiding in de kunstgeschiedenis II sluit aan op het college Inleiding in de kunstgeschiedenis I. Beide worden in het eerste semester gegeven (zie: Inleiding in de kunstgeschiedenis I). In het tweede semester (voorjaar 2021) kunt u het laatste deel volgen, Inleiding in de kunstgeschiedenis III. In december leest u meer hierover op deze webpagina.

Docent

dr. E.M. (Esther) Mulders

Faculty of Humanities

Capaciteitsgroep Kunstgeschiedenis

Data, tijd, locatie en prijs

  • 2 november t/m 10 december 2020
  • maandag en donderdag van 15.00-17.00 uur
  • online
  • Cursusprijs: € 190 (AUV-leden € 171)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen ook tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-college
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Voertaal Nederlands 
Studiemateriaal Janson's History of Art: the Western Tradition. Laatste editie (ca. € 150,-)
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges, geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen. 
Uiterste aanmelddatum 10 dagen voor aanvang van het college (op basis van beschikbaarheid)

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook lezingen en collegereeksen van emeriti. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Inleiding in de kunstgeschiedenis II
Mode
Credits 0 ECTS, 7 weeks
Language of instruction Dutch
Starts in November