Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Faculteit der Geesteswetenschappen

Minors Faculteit der Geesteswetenschappen

De Faculteit der Geesteswetenschappen heeft een breedschalig onderwijsaanbod op het gebied van onder andere talen, letterkunde, cultuurwetenschappen, mediastudies, filosofie, geschiedenis en erfgoed. Als je een tweede specialisatie naast je hoofdvak wilt volgen, kun je kiezen voor een van onze minors.

Een minor aan de Faculteit der Geesteswetenschappen omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. In veel gevallen vergroot je met een minor je mogelijkheden om in te stromen in een master. De vakken zijn ingeroosterd binnen één studiejaar: 18 EC in semester 1 en 12 EC in semester 2.

Ingangseisen

Alle minors van de Faculteit der Geesteswetenschappen zijn toegankelijk als je ten minste beschikt over een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. Dat betekent dat je minimaal 48 punten van je propedeuse moet hebben behaald.

Als hbo-student kun je alleen minors volgen die uitsluitend uit propedeusevakken bestaan. Je dient dan bovendien je propedeuse te hebben afgerond.

Bekijk ons minoraanbod

Een taal kiezen in je keuzeruimte

De Faculteit der Geesteswetenschappen heeft een uniek aanbod van meer dan twintig klassieke en moderne vreemde talen. Je kunt je keuzeruimte ook benutten om je hoofdvak te combineren met taalverwerving.

Talen aan de UvA

 • Aanmelden voor een minor

  Volg onderstaande stappen om je aan te melden voor een minor:

  • Stap 1: Oriënteer je: welke minor wil je volgen? Kijk hiervoor in de minorlijst, en verdiep je verder in de vakken via de UvA Studiegids
  • Stap 2: Meld je aan via het aanmeldformulier (inloggen met UvAnetID).
   Ben je geen UvA-student? Regel dan tijdig je inschrijving als bijvakstudent in Studielink.
  • Stap 3: Meld je aan voor vakken van de minor.
   Dit kun je alleen doen als je aanmelding voor de minor is goedgekeurd. De aanmeldperiode voor de vakken uit semester 1 was van 11 tot en met 25 juni 2019.
 • Collegegeld

  Als je niet aan de UvA studeert, hoef je aan de UvA geen collegegeld te betalen voor een minor als je bij je eigen instelling en de UvA in aanmerking komt voor het wettelijk collegegeldtarief. Je stuurt in dit geval een Bewijs Betaald Collegegeld van je eigen instelling op naar de UvA.

  Betaal je niet het wettelijk collegegeld, dan gelden andere regels. Meer informatie vind je op de UvA Minorsite.

 • Contact

  Central Student Service Desk

  De Central Student Service Desk is het eerste aanspreekpunt voor algemene vragen over studeren aan de UvA. Hier kun je terecht met vragen over het kiezen van een studie, inschrijven, studiefinanciering, wonen en studeren in het buitenland.

  Onderwijsbalie

  Heb je specifieke vragen over je minor, neem dan contact op met de Onderwijsbalie van de Faculteit der Geesteswetenschappen.

  Central Student Service Desk

  Onderwijsbalie Faculteit der Geesteswetenschappen