Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Snelle opleiding tot RA

Als je een diploma HBO-AC/AA/RA hebt, duurt je RA-opleiding 3 tot 4 jaar. De opleiding bestaat uit een deficiëntieprogramma (0,5 jaar), de master (1,5 jaar) en de Post-Master (2 jaar, afhankelijk van je eigen planning en wensen). Indien je een HBO BE diploma hebt, duurt het deficiëntieprogramma 1 jaar.

Colleges op vrijdag

De colleges van Accountancy in deeltijd worden op vrijdag verzorgd, incidenteel vinden ze in de avonduren plaats. Studenten kunnen in hun werkplanning rekening houden met de studie, hiertoe wordt een gedetailleerd overzicht verstrekt van de planning van het collegejaar.

Colleges in het Nederlands

De colleges zijn vrijwel uitsluitend in het Nederlands, zowel in het deficiëntieprogramma als in de master. Wel wordt gebruikt gemaakt van Engelstalige literatuur.

Onderzoek en praktijk

De opleiding Accountancy in deeltijd aan de Amsterdam Business School staat bekend als een uitstekende opleiding met een goede balans tussen wetenschap en praktijk. Het onderwijs is 'research-based' wat wil zeggen dat de vakgroep die verantwoordelijk is voor het onderwijs regelmatig publiceert in de meest vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften binnen het vakgebied.

Meer dan 75 jaar ervaring

Al meer dan 75 jaar biedt de Universiteit van Amsterdam Accountancy opleidingsprogramma’s aan die in deeltijd gevolgd kunnen worden. Hierdoor is veel ervaring en kennis opgedaan die vertaald wordt naar de huidige programma’s. Het onderwijs en de begeleiding van de studenten sluit goed aan op de vraag van de studenten. De colleges worden verzorgd door (gepromoveerde) docenten van de Universiteit van Amsterdam en door docenten die werkzaam zijn in het bedrijfsleven.

Tijdsbesteding

Gemiddeld besteedt de student naast de collegedag nog 16 uur per week aan zelfstudie.

Tevens is het van belang te weten dat aanwezigheid bij de colleges is vereist en dat er actieve deelname wordt verlangd. Tijdens de colleges wordt stof behandeld die op het tentamen of in de opdrachten aan de orde komt.