Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Programma

Wetenschappelijke modellen en analyse

De vakken binnen de Amsterdam Executive Master in Actuarial Science (AEMAS) zijn gefocust op de financiële en wiskundige analyse van complexe risicobeheer- en verzekeringsvraagstukken. Je maakt kennis met de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Ook leer je de nieuwste data-analysemethoden toepassen. Je werkt intensief samen met je medestudenten en docenten en combineert academische theorie met praktijkcases.

De Postmaster Actuarial Practice Cycle

De AEMAS biedt een uitstekende voorbereiding op de Postmaster Actuarial Practice Cycle (APC). In de postmaster focus je op het toepassen van je theoretische kennis in de actuariële praktijk. Heb je zowel de vereiste AEMAS-vakken als de APC afgerond, dan voldoe je aan de opleidingseisen voor de titel Actuaris AG.

Studiebelasting

Je studiebelasting is afhankelijk van je vooropleiding, en afhankelijk van het aantal vakken dat je volgt. 1 ECTS is gelijk aan 28 uur studie.

Onderwijs 1e semester 2020-2021

Het collegejaar 2020-2021 start zoals gepland in september. Als we weer fysiek onderwijs mogen geven op de Roeterseilandcampus doen we dit. Stap voor stap besluiten we dan welke onderdelen we fysiek mogen aanbieden, binnen de richtlijnen van de overheid. Bij de start verwachten we dat er vooral kleinschalige activiteiten georganiseerd worden, ter bevordering van het contact tussen studenten onderling en tussen student en docent.

We willen jou als student de zekerheid geven dat je, waar je ook bent, met je studie kunt starten of deze kunt vervolgen. Daarom bieden we in het 1e semester in elk geval online onderwijs en tentamens aan. Per blok bekijken we vervolgens of we, in een 1,5 metersamenleving, op de Roeterseilandcampus samen kunnen komen voor kleinschalige colleges. Dit zal dan zonder aanwezigheidsplicht zijn.

Het curriculum

De vakken van de AEMAS bieden je een brede basis en een goede voorbereiding op de Postmaster Actuarial Practice Cycle. Ze richten zich op breed scala aan actuariële onderwerpen, van financiële wiskunde en risicomanagement tot verzekeringsrecht.

Contact

Heb je vragen over de Amsterdam Executive Master in Actuarial Science?