Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Programma

Toegepaste wetenschappelijke kennis

Tijdens de Actuarial Practice Cycle (APC) word je opgeleid tot een gedegen AAG'er. Je past je eerder verworven wetenschappelijke kennis toe op cases uit de actualiteit. Onderwerpen als Solvency II, M&A, Productontwikkeling en certificering van pensioenfondsen komen aan bod. Je verkrijgt daardoor brede branche- en productkennis. De ontwikkeling van je persoonlijke competenties loopt als een rode draad door de opleiding. In de module Personal Leadership is veel aandacht voor de ontwikkeling en verfijning van je 'soft skills'. Hierdoor ben je straks in staat je kennis op een effectieve en strategische manier over te brengen.

Aandacht voor nieuwe ontwikkelingen

In het programma werk je aan realistische cases uit de actuariële praktijk. Je past je kennis toe en leert werken met de nieuwste data-analysetechnieken. Om te zorgen dat je als toekomstig AAG'er steeds op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied, volgt de APC nauwgezet de actualiteiten in de Caput Actuarial Practice Cycle, waarin onderwerpen als pensioenhervorming, de nieuwe accountingstandaard IFRS 17 en innovaties aan bod komen.

Onderwijs 1e semester 2020-2021

Het collegejaar 2020-2021 start zoals gepland in september. Als we weer fysiek onderwijs mogen geven op de Roeterseilandcampus doen we dit. Stap voor stap besluiten we dan welke onderdelen we fysiek mogen aanbieden, binnen de richtlijnen van de overheid. Bij de start verwachten we dat er vooral kleinschalige activiteiten georganiseerd worden, ter bevordering van het contact tussen studenten onderling en tussen student en docent.

We willen jou als student de zekerheid geven dat je, waar je ook bent, met je studie kunt starten of deze kunt vervolgen. Daarom bieden we in het 1e semester in elk geval online onderwijs en tentamens aan. Per blok bekijken we vervolgens of we, in een 1,5 metersamenleving, op de Roeterseilandcampus samen kunnen komen voor kleinschalige colleges. Dit zal dan voorlopig zonder fysieke aanwezigheidsplicht zijn.

Mentorprogramma

Bij aanvang van het APC-programma krijg je een mentor toegewezen die je gedurende het hele programma begeleidt bij het ontwikkelen van je persoonlijke competenties.

Studiebelasting

Je rondt de Postmaster Actuarial Practice Cycle in 1 of 2 jaar af. Het 1-jarige traject is intensief. Heb je naast je studie nog andere verplichtingen, dan geeft het 2-jarige programma je meer flexibiliteit. Tijdens de APC volg je 8 modules voor in totaal 30 studiepunten (ECTS). 1 ECTS is gelijk aan 28 uur studie.

Contact

Heb je vragen over de Postmaster Actuarial Practice Cycle?