Switch to english

Gender & seksualiteit

Heb je een specifieke vraag of wil je in contact komen met een wetenschapper die niet op deze pagina staat? Neem dan contact op met de afdeling Persvoorlichting. Dit kan via 020 – 525 2695 of via persvoorlichting@uva.nl.

Seksuele en genderdiversiteit in gezinnen

Bos, Henny, hoogleraar FMG, Sexual and Gender diversity in Families and Youth

Prof. dr. Henny Bos, hoogleraar Sexual and Gender Diversity in Families and Youth, richt zich in haar onderzoek op gezinnen met ouders van dezelfde sekse en naar jongeren die tot een seksuele minderheid behoren en/of gender-nonconform zijn.

Mw. prof. dr. H.M.W. (Henny) Bos

Programme group: Preventive Youth Care

Rechten en erkenning transgender en intersekse personen

Anne Louise Schotel is promovendus Politicologie. Ze richt zich op de politieke representatie van sekse, seksualiteit en genderidentiteit in Nederland en Duitsland, met een focus op de rechten en erkenning van transgender en intersekse personen.

Mw. A.L. (Anne Louise) Schotel MSc

Programmagroep: Challenges to Democratic Representation

Bevordering vrouwen- en LGBTQ-rechten

Dr. Hanna Muehlenhoff is universitair docent Europese Studies. Ze bestudeert de externe betrekkingen van de Europese Unie vanuit een feministisch perspectief, met de nadruk op de bevordering van vrouwen- en LGBTQ-rechten in Turkije en het veiligheids- en defensiebeleid van de EU.

Mw. dr. H.L. (Hanna) Muehlenhoff

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Europese studies

Sociale bewegingen en processen van interseksualisering

Robert Davidson
Foto: Bram Belloni

Dr. Robert J. Davidson promoveerde op onderzoek naar de veranderende relatie tussen de Nederlandse regering en de LHBT-gemeenschap. Zijn onderzoeksinteresses omvatten LHBTI-studies, de institutionalisering van sociale bewegingen, processen van interseksualisering, mannelijkheid, queertheorie.

Dhr. dr. R.J. (Robby) Davidson

OBP Groep Onderzoeksinstituut AISSR

Seksuele straatintimidatie

Mischa Dekker
Foto: Mischa Dekker

Dr. Mischa Dekker promoveerde aan de UvA en aan de EHESS in Parijs op een vergelijkend onderzoek naar seksuele straatintimidatie in Nederland en Frankrijk. Centraal hierin staan naast #MeToo ook debatten rondom feminisme en stigmatisering zoals naar aanleiding van oudjaarsnacht 2016 in Keulen.

T: +33 (0)7 83 07 21 31
E: M.J.T.Dekker@uva.nl