Persvoorlichting

Gender & seksualiteit

Hier vind je een selectie van onze vele experts op het gebied van gender en seksualiteit.

Heb je een specifieke vraag of wil je in contact komen met een wetenschapper die niet op deze pagina staat? Neem dan contact op met de afdeling Persvoorlichting. Dit kan via 020 – 525 2695 of via persvoorlichting@uva.nl.

Bos, Henny, hoogleraar FMG, Sexual and Gender diversity in Families and Youth

Prof. dr. Henny Bos

Henny Bos is hoogleraar Sexual and Gender Diversity in Families and Youth. Haar onderzoek richt zich op gezinnen met ouders van dezelfde sekse en naar jongeren die tot een seksuele minderheid behoren en/of gender-nonconform zijn.

mw. prof. dr. H.M.W. (Henny) Bos

Programme group: Preventive Youth Care

Robert Davidson
Foto: Bram Belloni

Drs. Robert J. Davidson

Robert J. Davidson is momenteel bezig met zijn promotie-onderzoek over de veranderende relatie tussen de Nederlandse regering en de LHBT-gemeenschap.

dhr. drs. R.J. (Robby) Davidson

AISSR

Mischa Dekker
Foto: Mischa Dekker

Dr. Mischa Dekker

Mischa Dekker promoveert aan de UvA en aan de EHESS in Parijs met een vergelijkend onderzoek naar seksuele straatintimidatie in Nederland en Frankrijk. Centraal hierin staan naast #MeToo ook debatten rondom feminisme en stigmatisering zoals naar aanleiding van oudjaarsnacht 2016 in Keulen.

T: +316 17690880
E: M.J.T.Dekker@uva.nl

dhr. M.J.T. (Mischa) Dekker

Programmagroep: Political Sociology: Power, Place and Difference

Janssen, Marie-Louise, FMG, Sociologie
Foto: Dirk Gillissen

Dr. Marie-Louise Janssen

Marie-Louise Janssen is cultureel antropoloog en docent gender en seksualiteitsstudies op de afdeling sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Haar expertisegebieden zijn: prostitutie, migratie, mensenhandel en mensensmokkel. Haar huidige onderzoek richt zich op seksualiteit, sekswerk en studenten.

mw. dr. M.P.C. (Marie-Louise) Janssen

Programmagroep: Political Sociology: Power, Place and Difference