Persvoorlichting

Kunst & cultuur

Hier vind je een selectie van onze vele experts op het gebied van kunst en cultuur.

Heb je een specifieke vraag of wil je in contact komen met een wetenschapper die niet op deze pagina staat? Neem dan contact op met de afdeling Persvoorlichting. Dit kan via 020 – 525 2695 of via persvoorlichting@uva.nl.

Peeren, Esther, hoogleraar FGw, Cultural analysis

Prof. dr. Esther Peeren

Esther Peeren is hoogleraar Cultural Analysis. Haar onderzoek richt zich op vraagstukken over marginalisering en handelingsvrijheid, op de onderbelichte invloed van globalisering op het platteland en op de veranderende relaties tussen centrum en periferie.

mw. prof. dr. E. (Esther) Peeren

Literatuurwetenschap

Hoogleraar Europese Etnologie
Foto: Jeroen Oerlemans

Prof. dr. Peter Jan Margry

Peter Jan Margry is hoogleraar Europese Etnologie. Zijn expertisegebieden zijn etnologie van Europa (‘Westerse’ cultuur van het dagelijkse leven), religie en religiositeit, rituelen, pelgrimage, (immaterieel) erfgoed, volkscultuur en herinneringscultuur.

dhr. prof. dr. P.J.J. (Peter Jan) Margry

Capaciteitsgroep Algemene Cultuurwetenschappen

Stols-Witlox, Maartje, FGw, Conservering en restauratie
Foto: Dirk Gillissen

Dr. Maartje Stols-Witlox

Maartje Stols-Witlox is schilderijenrestaurator. Haar expertisegebieden zijn onderzoek, conservering en restauratie van schilderijen; en onderzoek naar schildertechniek, restauratie-ethiek en historische verf- & restauratierecepten.

E: M.J.N.Stols-Witlox@uva.nl
T: +31 (0)20 525 6131 / 1871

mw. dr. M.J.N. (Maartje) Stols-Witlox

Capaciteitsgroep Conservering en Restauratie

René Boomkens

Prof. dr. René Boomkens

René Boomkens is hoogleraar Algemene Cultuurwetenschappen en cultuurfilosofie. Boomkens' expertises liggen op het gebied van stedelijke cultuur, populaire cultuur en globalisering.

dhr. prof. dr. R.W. (René) Boomkens

Capaciteitsgroep Algemene Cultuurwetenschappen

Prof. dr. C.M. (Christa-Maria) Lerm Hayes

Prof. dr. Christa-Maria Lerm Hayes

Christa-Maria Lerm Hayes is hoogleraar Moderne en hedendaagse kunstgeschiedenis. Haar expertisegebieden zijn woord- en beeldverhoudingen, i.h.b. hoe kunstenaars literatuur lezen (bijv. James Joyce), performance, tentoonstellingen en kunstinstellingen. Ook is ze  geïnteresseerd in sociale kunstpraktijken, naoorlogse verhalen in de kunst en artistic research.

mw. prof. dr. C.M.K.E. (Christa-Maria) Lerm-Hayes

Capaciteitsgroep Kunstgeschiedenis