Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Promoveren aan de UvA

Elk jaar promoveren circa 500 kandidaten bij de UvA. Twee derde van de promoties valt in de bèta- en medische sector, en een derde in de maatschappij- en gedragswetenschappen, geesteswetenschappen, economie en rechtsgeleerdheid. In totaal werken zo’n 2.000 promovendi aan hun promotieonderzoek.

Waarom promoveren aan de UvA?

De UvA is een internationaal toonaangevende universiteit waar excellent promotieonderzoek centraal staat. De onderzoekszwaartepunten van de UvA vormen de bouwstenen van het onderzoeksprofiel. Het wetenschappelijk onderzoek behoort op vele gebieden tot de internationale top en de universiteit is dan ook zeer succesvol in de nationale en internationale competitie om externe onderzoeksgelden. In de afgelopen decennia ontvingen UvA onderzoekers regelmatig prestigieuze onderscheidingen en subsidies, zowel nationaal als internationaal. Lees meer over promoveren aan de UvA.

Stimulerende onderzoeksomgeving 

De UvA biedt een stimulerende en innovatieve  onderzoeksomgeving waar promovendi hun talent optimaal kunnen ontplooien. Kenmerkend voor de universiteit zijn een kritisch, creatief en internationaal klimaat, en een open sfeer. De UvA bestaat uit onafhankelijke denkers die houden van het onderzoeken, het lef hebben door te vragen en het openlijk met elkaar oneens durven zijn. De UvA is sterk betrokken bij de stad en samenleving en realiseert de komende jaren 4 open stadscampussen waar wetenschappelijke disciplines samenkomen en de banden met de maatschappij en het bedrijfsleven worden versterkt.

Netwerk binnen Europa

Met ruim 30.000 studenten en 6.000 medewerkers (werkzaam in onderwijs, onderzoek en ondersteunende diensten) is de UvA een van de grotere universiteiten in Europa. De UvA neemt deel aan diverse internationale consortia met meerdere universiteiten of onderzoeksinstituten. De UvA is lid van de League of European Research Universities (LERU) en van het wereldwijde netwerk Universitas21.