Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV) is de algemene alumnivereniging van de UvA met ruim 8.000 leden. De AUV versterkt de band tussen alumni en de UvA en tussen alumni onderling. Blijf ook na je studie verbonden. Voor slechts 40 euro per jaar geniet je van allerlei voordelen, speciale alumnibijeenkomsten en kun je je aansluiten bij een van de alumniclusters.

Over het lidmaatschap van de AUV

Leer, ontdek en ontwikkel je met AUV-korting   

Als lid van de AUV krijg je ook exclusieve diensten en kortingen bij universitaire voorzieningen zoals het Universitair Sport Centrum en de Universiteitsbibliotheek. Zo krijg je korting op cursussen van CREA, UvA Academy en Home Academy. En je krijgt zelfs voordeel bij culturele partners, zoals de Hermitage en fotografiemuseum Foam. 

Bouw aan je netwerk

De AUV telt vele alumniclusters op het gebied van interesse, faculteit of gemeenschappelijke achtergrond. Leden blijven op de hoogte van ontwikkelingen binnen hun vakgebied, ontdekken nieuwe domeinen en ontmoeten elkaar. 

Clusters

Door je aan te sluiten bij een faculteitscluster blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen je vakgebied en krijg je een aanbod van evenementen die aansluiten bij je interesses.   

AUV Young

Het programma van AUV Young bestaat uit loopbaantrainingen, netwerkbijeenkomsten en mentorprogramma's. Met dit programma komen alumni gemakkelijk in contact met leeftijdsgenoten en kunnen ze ervaringen met elkaar delen na hun afstuderen.  

AUV International

Sluit je aan bij AUV International en kom in contact met het internationale alumninetwerk. Het programma van AUV International bestaat uit Engelstalige evenementen.  

Toegang tot exclusieve evenementen

Kom naar onze lezingen, debatten, netwerkborrels en excursies! De AUV organiseert ieder jaar meerdere interdisciplinaire evenementen, zoals de Alumni Talks, Alumni Collab en de Universiteitsdag met de uitreiking van de AUV-alumnusprijs.  

 • Alumni Talks

  Alumni Talks is een bijeenkomstenreeks waarin we een actueel thema vanuit verschillende invalshoeken en disciplines benaderen. Bijeenkomsten vinden gedurende het gehele jaar plaats. De vorm varieert, van lezing en debat tot filmavonden. 

 • Alumni Walks

  Alumni Walks is een reeks van excursies en rondleidingen. Bij deze reeks bezoeken we bijzondere locaties met een verhaal. Buiten de muren van de universiteit gaan we dieper in op maatschappelijke thema’s en initiatieven.  

 • Alumni Collab  

  Het netwerk van alumni gaat verder dan de AUV, de UvA en de stad Amsterdam. Door samen te werken met alumniverenigingen van andere universiteiten brengen we alumni met elkaar in contact binnen en buiten Amsterdam.   

  Lees over ons evenement met de Erasmus Alumni Club

 • Universiteitsdag en uitreiking AUV-alumnusprijs  

  De AUV-alumnusprijs is een jaarlijkse aanmoedigingsprijs van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging voor UvA-alumni die via een aansprekend project een bijzondere bijdrage aan de maatschappij leveren.  De prijs wordt uitgereikt op de Universiteitsdag. Op de Universiteitsdag organiseert de AUV ook een exclusief programma-onderdeel voor AUV-leden. 

Meer over de AUV  

Heb je vragen over het AUV-lidmaatschap? Vul dan het contactformulier in of stuur een e-mail naar ledenadministratie-auv@uva.nl.   

  Wil je je lidmaatschap van de AUV opzeggen? Doe dit dan minimaal een maand voor de vervaldatum en gebruik hiervoor het opzeggingsformulier.  

Praktische informatie voor leden
 • AUV-ledenpas

  De AUV-ledenpas wordt digitaal uitgegeven. Ter bevestiging van je lidmaatschap ontvang je jaarlijks een e-mail met daarin jouw lidmaatschapsnummer en een QR-code. Door de QR-code te scannen krijg je je digitale ledenpas te zien. Op de pas staat vermeld tot wanneer deze geldig is. Toon je pas en/of het lidmaatschapsnummer bij de deelnemende organisatie om van de voordelen te genieten.   

  Heb je geen smartphone om je AUV-ledenpas digitaal te kunnen tonen? Print dan de bevestigingsmail uit en gebruik deze als bewijs van je lidmaatschap.  

 • Vraag voor de AUV?

  Laat het ons weten via dit formulier

 • Bestuursposities binnen de AUV

  De AUV wordt gedragen en versterkt door talloze alumni die zich vrijwillig inzetten. De AUV kent een algemeen bestuur, een kascommissie en kringbestuurders. De kringbestuurders sturen de AUV-alumnikringen aan. Deze enthousiaste vrijwilligers organiseren allerlei activiteiten voor hun leden. Wil jij nauw betrokken blijven bij de UvA, je inzetten voor vak- en studiegenoten en (verdere) ervaring opdoen binnen een bestuur? Bekijk dan de openstaande bestuursposities binnen de AUV

 • Geschiedenis van de AUV

  De AUV is opgericht in 1889 na een grote inzamelingsactie voor de bouw van de vroegere Aula in de Oudemanhuispoort. De doelen van de vereniging waren destijds het beheren van de fondsen en het behouden van de band met alumni. Het vermogen is later ondergebracht in het Amsterdams Universiteitsfonds, een stichting die eraan bijdraagt dat de UvA een inspirerende omgeving blijft door onderzoek, erfgoed en studentenvoorzieningen te ondersteunen. De AUV richt zich sindsdien op het behouden én versterken van de band met alumni.   

 • Bestuur van de AUV

  De AUV kent een actief bestuur dat bijdraagt aan het beleid voor alumni van de UvA. De bestuursleden werken aan werving en behoud van leden en de werving en ondersteuning van vrijwilligers. Daarnaast hebben bestuursleden een rol bij de ontwikkeling van de AUV-programmering en activiteitenformats. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers. 

  Het verenigingsbestuur bestaat uit de volgende leden:  

  • C.J. (Caroline) van Alphen MA (voorzitter) 

  • Drs. Y.R.C. (Yves) Boeltjes de Vries RA RC (penningmeester) 

  • drs. A.K. (Andrea) Wiegman (bestuurslid) 

  • C. (Casper) Vuurmans MA

  • F. (Fleur) Siedenburg MA (bestuurslid) 

 • ALV 2024
 • Verslagen en statuten
 • KvK-nummer en bankgegevens

  KVK-nummer: 40530394 

  Bankgegevens:

  • IBAN: NL68 INGB 0000 3260 74 

  • BIC: INGBNL2A 

  • Tenaamstelling: Amsterdamse Universiteits-Vereniging 

 • Contactgegevens

  T: +31 (0)20 525 4580 
  E: auv@uva.nl 

  Postadres: 
  Postbus 94325 
  1090 GH Amsterdam 
  Nederland 

Informatie voor kringbestuurders

De clusters worden aangestuurd door kringbestuurders. Deze enthousiaste vrijwilligers organiseren allerlei activiteiten voor hun leden. De AUV ondersteunt de kringbestuurders bij hun werkzaamheden met praktische informatie.