Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Onder de titel 'Why Bother? The Irresistible Paths of Music Theatre' houdt Pierre Audi, directeur van De Nationale Opera en het Holland Festival, op maandag 16 juni 2014 zijn eerste lezing als Honorary Fellow Muziektheater aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). De lezing markeert tevens Audi’s tienjarig directeurschap van het Holland Festival, waarbij hij een belangrijke focus legde op hedendaags muziektheater.

Audi licht in zijn lezing toe hoe hij muziek en muziektheater heeft ontdekt en reflecteert op de ‘tools of the trade’: componisten, regisseurs, zangers, designers, dirigenten en programmeurs. Hij schetst hoe hij vanuit een persoonlijke reis is gekomen tot zijn professionele missie, en hoe hij denkt dat het muziektheater zich in de toekomst zal ontwikkelen. 

Voorafgaand aan de lezing is er een korte inleiding door Frank van Vree (decaan Faculteit der Geesteswetenschappen) en Kati Röttger (hoogleraar Theaterwetenschap en voorzitter departement Kunst-, religie- en cultuurwetenschappen). 

Over het Honorary Fellowship 

Audi is in december 2013 benoemd tot Honorary Fellow Muziektheater, ter gelegenheid van zijn vijfentwintigjarig jubileum als artistiek directeur van De Nationale Opera en vanwege zijn grote verdiensten voor de ontwikkeling van de muziekdramatische kunst in Nederland en internationaal. Het fellowship is een initiatief van De Nationale Opera en de Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA, en wordt mede mogelijk gemaakt door de Vereniging Vrienden van De Nationale Opera. Met het instellen van het Honorary Fellowship bij de opleiding Theaterwetenschap willen de faculteit en de opera de aandacht voor muziektheater in universitair onderwijs en onderzoek bevorderen. 

Naast een aantal publiekslezingen zal Audi als Honorary Fellow een masterclass geven (voorjaar 2015) en aan een publicatie werken.