Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid vinden we academische vrijheid en zelfstandigheid heel belangrijk, zowel voor studenten als voor medewerkers. Een aantal van onze medewerkers stellen zich voor.

Medewerkers vertellen

‘Duurzaamheid op de kaart krijgen’

Margaretha Wewerinke-Singh werkt sinds 1 december bij de rechtenfaculteit, als universitair hoofddocent (UHD) Duurzaamheidsrecht. Een functienaam die ze mede zelf heeft aangedragen.

‘Het liet me niet los’

Anniek de Ruijter is hoogleraar Gezondheidsrecht en -beleid en directeur Amsterdam Law Practice. ‘Samen met anderen heb ik de Amsterdam Law Practice opgezet, waar studenten leren door middel van ervaringsonderwijs. Ik geloof heel erg dat mensen kunnen leren van ervaringen door hierop te reflecteren.’

‘Arbeidsrecht is overal’

‘Arbeidsrecht gaat niet alleen over mensen en pogingen het gedrag van mensen te beïnvloeden, maar ook over sturing van de samenleving en de rechtsorde,’ vertelt Evert Verhulp. Hij is hoogleraar Arbeidsrecht aan de UvA.

‘Balans tussen theorie en praktijk’

Mireille van Eechoud is hoogleraar Informatierecht en decaan van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. ‘Ik waak vooral over de balans tussen theorie en praktijk. We willen studenten het beste van twee werelden bieden.’