Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Aan UvA Economie en Bedrijfskunde (EB) studeren ruim 8.000 studenten en zijn circa 550 vaste medewerkers werkzaam. Georganiseerd in 2 Schools - de Amsterdam Business School (ABS) en Amsterdam School of Economics (ASE) - wordt onderwijs gegeven en onderzoek gedaan binnen de brede domeinen van econometrie, economie, bedrijfseconomie en bedrijfskunde.

Dagelijks Bestuur

Onder leiding van de decaan is het Dagelijks Bestuur (DB) verantwoordelijk voor het bestuur en beheer van UvA EB. In het DB wordt decaan Roel Beetsma in de besluitvorming bijgestaan door directeur bedrijfsvoering Sandra de Kruijf en de afdelingsvoorzitters van de ABS (Marc Salomon) en ASE (Peter Boswijk). Heb je vragen over het Dagelijks Bestuur van UvA EB? Neem contact op.

Stafafdelingen

De dagelijkse activiteiten bij UvA EB worden ondersteund door verschillende stafafdelingen.

 • Bestuurs- & Directiezaken

  De management assistenten en bestuurssecretaris van Bestuurs- en Directiezaken ondersteunen de decaan en de directeur bedrijfsvoering. Heb je vragen over bestuurs- en directiezaken van UvA EB? Neem contact op.

 • Personeel & Organisatie

  Samen met leidinggevenden zorgt de afdeling Personeel & Organisatie voor een adequate personeelsbezetting, zowel voor het heden als de toekomst. Ook wordt gewerkt aan een veilig en gezond werkklimaat. Heb je vragen over personele zaken bij UvA EB? Neem contact op.

 • Marketing & Communicatie

  Marketing & Communicatie (M&C) is leidend, ondersteunend en sturend in de marketing en promotie van de opleidingen en de werving van oriënterende bachelor-, master- en executive studenten. Daarnaast adviseert en ondersteund M&C op het gebied van interne communicatie en de profilering van onderzoek en wetenschappers.

 • Finance & Control

  Om de besluitvorming van het management optimaal te ondersteunen, zorgt Finance & Control voor de voorbereiding, advisering en uitvoering van het financiële beleid van UvA EB.

 • Informatiemanagement

  Informatiemanagement stuurt, regelt en borgt de ICT-voorzieningen van UvA EB, brengt de mogelijkheden en voordelen ervan onder de aandacht en kan helpen bij de implementatie ervan.

 • Education Service Centre

  Het Education Service Centre (ESC) ondersteunt het onderwijs aan UvA EB. Van de inrichting van het Studenten Informatie Systeem (SIS), vakaanmelding, cijferregistratie, diplomering, roostering en (studie)begeleiding tot aan de ondersteuning van ICT in het onderwijs, docentprofessionalisering, juridische en administratieve ondersteuning van de Examencommissie en de informatieverstrekking en communicatie hierover met studenten en docenten.

  Heb je een vraag voor het Education Service Centre? Bekijk de contactgegevens op de studentensite of de docentenwijzer op de medewerkerssite (inlog UvAnetID).

Secties en wetenschappelijk personeel

Het wetenschappelijk personeel werkt in onderwijs en onderzoek vanuit secties bij de Amsterdam Business School (ABS) en de Amsterdam School of Economics (ASE). Bij de secties ligt de verantwoordelijkheid voor de inzet van personeel in onderwijs en onderzoek, de uitvoering van HRM-beleid en personele zaken.