Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Onderzoek binnen Economie en Bedrijfskunde beslaat het brede domein van econometrie, economie, bedrijfseconomie en bedrijfskunde. De hoge positie op internationale ranglijsten, prijzen en subsidies onderstrepen onze excellente academische onderzoekskwaliteit.

Met ons onderzoek leggen we de verbinding tussen wetenschap en maatschappij. We streven ernaar bij te dragen aan het realiseren van de Sustainable Development Goals (SDG’s) in Amsterdam en daarbuiten. We maken hierin gebruik van onze institutionele krachten Evidence-based policy evaluation, Advanced analytics en Responsibility.

Onderzoek binnen 2 Schools

Onze onderzoekers aan de Amsterdam School of Economics zijn gespecialiseerd in actuariële wetenschap, experimentele economie, financiële econometrie en markten & organisaties. Zij verschijnen regelmatig in de media om hun expertise over deze onderwerpen te delen.

Onze onderzoekers aan de Amsterdam Business School zijn gespecialiseerd in MVO & duurzaamheid, digital & data en ondernemerschap. Zij delen hun kennis en expertise ook regelmatig in kranten en andere nieuwsmedia.