Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De UvA Onderwijsdag is een dag om inspirerende ideeën, projecten en praktijkvoorbeelden uit het onderwijs te delen, te bediscussiëren én vooruit te blikken op de toekomst van het onderwijs. Dit jaarlijkse evenement is voor iedereen binnen de UvA die betrokken is bij het onderwijs, zoals docenten, andere onderwijsprofessionals en studenten.

Viering van het onderwijs

De UvA Onderwijsdag is een viering van het onderwijs. Collega’s uit alle faculteiten worden uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Samen focussen we deze dag op het belang van het onderwijs. Op een ontspannen en gemoedelijke manier verdiepen we ons in een jaarlijks wisselend onderwerp ofwel thema, dat centraal staat op de onderwijsdag.

Doel van de UvA Onderwijsdag

Neem je deel aan de UvA Onderwijsdag? Dan ga je aan het eind van die dag naar huis met een gevoel van verbondenheid met collega’s, met onderwijs in het algemeen en met de UvA. Daarbij neem je veel nieuw verworven kennis mee. Het is een dag die in het licht staat van gesprek, verwondering en inspiratie. Inhoudelijke thema’s staan centraal, maar ook het gezellige weerzien met collega’s onder het genot van interessante keynotes, workshops, een lunch & borrel.

UvA Onderwijsdag 2024: Verbondenheid in onderwijs

De volgende UvA Onderwijsdag vindt plaats op dinsdag 22 oktober en gaat over Verbondenheid in onderwijs. Wil je up-to-date blijven over de ontwikkelingen rondom de Onderwijsdag 2024 of ben je benieuwd naar meer informatie? Meld je dan aan via Houd me op de hoogte of lees meer op de UvA TLC website.

Benieuwd naar de laatste UvA Onderwijsdagen? Bekijk dan onderstaande video-impressies.

Uva Onderwijsdag 2023
Impressie Onderwijsdag 2023

Op dinsdag 23 mei vond de UvA Onderwijsdag 2023 plaats in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord, met dr. Maryn Wilkinson als dagvoorzitter. Samen grenzeloos denken oefenen, de mogelijkheden van verbeelding ontdekken en buiten je comfortzone treden stonden centraal. Keynote-sprekers prof.dr. Finn Thorbjørn Hansen en dr. Kim van Broekhoven namen deelnemers mee in de wereld van creativiteit, verbeelding en ‘Deep Wonder’.

UvA Onderwijsdag 2022
Impressie Onderwijsdag 2022

De UvA Onderwijsdag 2022 vond plaats op donderdag 6 oktober 2022. Het programma stond in het licht van het thema 'Leren als een gemeenschap'. De keynote van dr. David Kellermann toonde voor- en nadelen van de hybride campus. Er waren verschillende community cafés en workshops voor docenten en medewerkers en de Centrale Studentenraad en ASVA Studentenunie maakten de UvA Docent van het Jaar 2022 bekend.

Onderwijsdag 2021
Onderwijsdag 2021

De UvA Onderwijsdag 2021 was een online evenement. Bekijk hier de volledige opname terug.