Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Onderwijsdag

Dinsdag 23 mei 2023

De UvA Onderwijsdag is een dag om inspirerende ideeën, projecten en praktijkvoorbeelden uit het onderwijs te delen, te bediscussiëren én vooruit te blikken op de toekomst van het onderwijs. Dit jaarlijkse evenement is voor iedereen binnen de UvA die betrokken is bij het onderwijs, zoals docenten, andere onderwijsprofessionals en studenten.

UvA Onderwijsdag 2023: Verbeeldingskracht in het onderwijs

Oefen grenzeloos denken en ontdek wat verbeeldingskracht kan betekenen voor jouw onderwijs

Ervaar de kracht van verbeelding in het onderwijs tijdens de UvA Onderwijsdag op 23 mei 2023. Oefen grenzeloos denken met elkaar! Ontdek samen hoe krachtig dit innovatieve thema is en wat het kan betekenen voor jouw onderwijs. Verbeelding ondersteunt onze studenten bij het vormen van diepe verbindingen met de leerstof, wat leidt tot duurzame kennis en inzichten.

Bekijk hieronder impressies van eerdere Onderwijsdagen.

UvA Onderwijsdag 2022
Leren als een gemeenschap

De UvA Onderwijsdag 2022 vond plaats op donderdag 6 oktober 2022. Het programma stond in het licht van het thema 'Leren als een gemeenschap'. De keynote van dr. David Kellermann toonde voor- en nadelen van de hybride campus. Er waren verschillende community cafés en workshops voor docenten en medewerkers en de Centrale Studentenraad en ASVA Studentenunie maakten de UvA Docent van het Jaar 2022 bekend.

UvA Onderwijsdag 2021
Reflectie op de essentie van onderwijs

De UvA Onderwijsdag 2021 vond online plaats 7 oktober 2021. Reflectie op de essentie van het onderwijs stond centraal. Welke lessen trekken we uit de ervaring met de corona-pandemie? Prof. dr. Sanjay Sarma werd geïnterviewd en er waren meerdere online workshops en discussiecafés. De UvA Docent van het Jaar 2021 werd bekendgemaakt door de Centrale Studentenraad en ASVA Studentenunie.

Dit evenement wordt georganiseerd door het netwerk van UvA Teaching & Learning Centres (TLC).
Wat is TLC?