Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Promoveren

Bij de UvA (inclusief het AMC) zijn zo'n 2000 mensen werkzaam als promovendus. Elk jaar vinden er circa 400 promoties plaats, waarvan twee derde in de bèta- en medische sector.

De UvA heeft promotietrajecten in alle sectoren. Studenten die hun masterdiploma hebben behaald kunnen meedingen naar een promotieplaats.

Waarom promoveren bij de UvA?

  • De UvA biedt een aantrekkelijke onderzoeksomgeving waar promovendi hun talent optimaal kunnen ontplooien. Kenmerkend voor de universiteit zijn een kritisch, creatief en internationaal klimaat, een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij stad en samenleving.
  • Het fundamenteel wetenschappelijk onderzoek behoort op vele gebieden tot de internationale top. De UvA is zeer succesvol in de nationale en internationale competitie om externe onderzoeksgelden.

Online promoveren aan de UvA

Zolang de coronamaatregelen aan de UvA van kracht blijven, zullen de promotieplechtigheden in een andere, online vorm plaatsvinden, en niet fysiek in de Aula of de Agnietenkapel. Op die manier kunnen promovendi afronden waar zij de afgelopen jaren naartoe gewerkt hebben en hun loopbaan voortzetten. Lees alle informatie over online promoveren.