Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Business Administration (Bedrijfskunde)
Vergelijk

Je toekomstperspectief

De bachelor Business Administration is een prachtige stap naar je eerste baan of aansluitend masterprogramma.

Specialiseer je met een master

Met het bachelordiploma Business Administration heb je directe toegang tot verschillende masters van UvA Economie en Bedrijfskunde, afhankelijk van je studierichting. Heb je tijdens je bachelor een minor in een specifieke discipline gevolgd? Zo ja, dan kan het zijn dat je de masteropleiding in die discipline kan doen. Voor sommige masters gelden andere of uitgebreidere instroomeisen. 

Masters waarin je direct kunt doorstromen
 • Accountancy and Control

  Heb je gekozen voor de studierichting Accountancy and Control, dan kun je na je bachelor de gelijknamige master volgen. Tijdens de 1-jarige MSc Accountancy and Control bereid je je voor op een carrière in accountancy of in control. Het programma biedt jou een uitdagende combinatie van academische vakken en de toepassing van internationale financiële rapportagestandaarden in real-life cases. Je ontwikkelt jouw intellectuele vaardigheden, vergroot je professionele kennis en krijgt inzicht in de laatste belangrijke toepassingen binnen dit vakgebied.

  Meer over de master Accountancy and Control
 • Business Administration

  Na de studierichtingen Management in the Digital Age en Entrepreneurship, Innovation and Creativity kun je de master Business Administration doen. Tijdens deze master leer je alle benodigde vaardigheden en doe je alle kennis op om een internationale carrière in business te starten. Binnen deze master kun je kiezen uit maar liefst 9 specialisatierichtingen (tracks), waardoor je je altijd kunt verdiepen in een gebied waar jij interesse in hebt.

  Meer over de master Business Administration
 • Finance

  Na de studierichting Finance kun je verder met de master Finance. In deze master krijg je een diepgaand begrip van financiële beslismethoden en markten. Ook leer je alle vaardigheden die je nodig hebt om bij jouw eerste werkgever stevig in je schoenen te staan. Verdiep je in een van de 6 specialisatierichtingen (tracks) van deze master, en word expert in jouw interessegebied.

  Meer over de master Finance
 • Entrepreneurship

  Vanuit alle studierichtingen kun je verder studeren met de master Entrepreneurship. De master in Entrepreneurship staat in het teken van het omzetten van mogelijkheden in acties. Het denken en reageren als een entrepreneur is in je voordeel als werknemer of eigenaar van een bedrijf. Deze master is een samenwerking met VU Amsterdam.

  Meer over de master Entrepreneurship

Waar werken onze afgestudeerden?

De mogelijkheden voor een baan zijn eindeloos. Een paar voorbeelden van waar je terecht kunt komen:

 • (online) marketeer, productmanager, accountmanager
 • personeelsadviseur, hoofd talentontwikkeling
 • onderzoeker bij een universiteit
 • management consultant bij een adviesbureau of een overheidsinstelling
 • strateeg bij een multinational of een creatief bureau
 • je kunt als ondernemer je eigen bedrijf opstarten

Carrièrebegeleiding tijdens je bachelor

Via het Economics and Business Career Centre (EBCC) kun je je individuele vaardigheden verder ontwikkelen, ervaring opdoen en contacten leggen. Het EBCC-team bestaat uit carrière-assistenten, loopbaancoaches en stage-adviseurs die jou ondersteunen bij je individuele career journey (loopbaantraject).

Carrière-evenementen
Ook organiseert het Career Centre jaarlijks (vaak) samen met de studieverenigingen grote carrière-evenementen. Hier ontmoet je werkgevers en leer je alles over de nieuwste ontwikkelingen op gebied van solliciteren en werken.

Zo zijn er de Career month junior, de Amsterdamse carrièredagen, de FSA beroependagen, de International Finance Days, het Amsterdam Marketing event en het Amsterdam Recruitment event.

'Ik hoop later iets voor de culturele sector te kunnen betekenen'

'De culturele sector heeft mensen nodig met passie voor kunst en cultuur én begrip van geld verdienen. Ik hoop dat ik met de combi van deze studies iets voor de sector kan betekenen.'