Let op: het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor de selectieprocedure voor studiejaar 2023-2024. Vanaf oktober 2023 kun je je inschrijven voor de bachelor Business Administration voor studiejaar 2024-2025.
Ontdek wat de bachelor Business Administration inhoudt en wat je allemaal leert tijdens deze 3-jarige bacheloropleiding.
Bacheloropleiding in een breed vakgebied
De bachelor Business Administration duurt 3 jaar. Tijdens deze Engelstalige opleiding leer je de ins en outs van strategie, marketing, digital business en human resources. In het 1e jaar volg je hoorcolleges in het Engels. De kleinschalige werkgroepen kun je in het Nederlands of in het Engels volgen.
Internationale studentenpopulatie
Ruim aanbod aan aansluitende masteropleidingen aan de UvA
Ga naar het buitenland, volg een minor of loop stage
Aandacht voor thema’s als business ethics, duurzaamheid en digital business
Top-5 redenen om Business Administration aan de UvA te studeren
- Studeer in een internationale omgeving
Je docenten en medestudenten komen uit alle hoeken van de wereld. Een geweldige start voor je netwerk! - Studeer met gemotiveerde medestudenten
Deze opleiding is selectief, dus je studeert met zeer gemotiveerde medestudenten. - Laat je inspireren tijdens gastcolleges
Onderzoekers, strategen en business professionals leggen je uitdagende real life cases voor. We besteden hierbij extra aandacht aan actuele onderwerpen als bedrijfsethiek, duurzaamheid en digital business. Zet theorie om in praktijk! - Richt zelf je 3e jaar in
Studeer een semester in het buitenland, volg een minor, of loop stage. Kies uit meer dan 100 universiteiten wereldwijd voor een semester in het buitenland of volg een van onze 70 minoren of een van onze vele keuzevakken. De keuze is aan jou! - Haal een internationaal erkende BSc-titel
Je volgt de BSc Business Administration aan de Amsterdam Business School, onderdeel van de Universiteit van Amsterdam. Er zijn maar weinig Nederlandse universiteiten die net als wij in de mondiale top 100 staan. Met een BSc van de UvA zet je jezelf dus meteen op de internationale kaart.
Voor deze bachelor geldt een selectieprocedure. Ben je benieuwd hoe dit werkt? Programmadirecteur Frank Belschak en studente Nika Urgant leggen het je uit.

Hoi, ik ben Ana! Ik ben bachelorstudente Business Administration en kom uit Georgië. Heb je vragen over studeren aan de UvA? Stuur een berichtje!Chat met Ana
Na je studie
Na je afstuderen kun je onder andere gaan werken bij:
- multinationals
- banken en verzekeraars
- non-profitorganisaties
- adviesbureaus
- startups (of zet je eigen bedrijf op)
Het is ook een mooie stap naar een aansluitend masterprogramma.
Bekijk Josianne's ervaringen met de BSc Business Administration (Bedrijfskunde).
Past Business Administration bij jou?
Je wilt goed nadenken over je studiekeuze. De opleiding moet je natuurlijk aanspreken, maar dat alleen is geen garantie voor succes. Herken je jezelf in onderstaand profiel, dan is Business Administration misschien wel de studie voor jou:
- Je vindt het bedrijfsleven fascinerend.
- Je wilt weten welke rol bedrijven spelen binnen de economie en hoe ze elkaar beïnvloeden.
- Je vindt menselijk gedrag interessant.
- Je bent goed in wiskunde en vindt het ook leuk.
- Je kunt zowel zelfstandig als in een team werken.
- Je kunt je goed uitdrukken in het Engels.
- Je kunt je mening goed verwoorden, bent nieuwsgierig en kritisch.
- Je bent leergierig en verkent graag nieuwe terreinen.
Om de kwaliteit van de opleiding te garanderen is de BSc Business Administration een numerus-fixusopleiding. Dit betekent dat het aantal opleidingsplaatsen beperkt is tot 750. Om in aanmerking te komen voor een plek in de opleiding moet je daarom deelnemen aan een selectieprocedure.

Een grote factor in mijn studiekeuze was de locatie van de universiteit. De internationale allure van Amsterdam was precies wat ik zocht.Yassine Bali, student BSc Business Administration Lees Yassine's ervaringen met deze bachelor
Ben je benieuwd naar de verschillen tussen onze bacheloropleidingen Business Administration, Economics and Business Economics en Fiscale Economie? Bekijk de infographic.
Twijfel je nog tussen een aantal andere opleidingen? Met de vergelijkingstool kun je precies zien waarin de opleidingen waarin jij geïnteresseerd bent van elkaar verschillen. Maak de opleidingen waarin je interesse hebt favoriet door op het hartje te klikken en vergelijk.