Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to english
Lerarenopleiding

Major Teaching

Opslaan in favorieten

Volg je een tweejarige masteropleiding aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) van de UvA, dan kun je de lerarenopleiding als Major Teaching doen in het tweede jaar van je master.

Voorlichtingsavond op 23 september
Kom op donderdag 23 september 2021 naar de ILO-voorlichtingsavond en stel al je vragen aan vakdocenten, de studieadviseur, de stagecoördinator en de onderwijsadministratie.
 • Wat zijn de toelatingseisen?

  Het Major Teaching-traject is mogelijk voor studenten van de volgende tweejarige masteropleidingen aan de FNWI:

  tweejarige master FNWI lerarenopleiding
  Earth Sciences Aardrijkskunde
  Biological Sciences Biologie
  Biomedical Sciences  Biologie
  Physics and Astronomy Natuurkunde
  Chemistry Scheikunde
  Mathematics Wiskunde
  Stochastics & Financial Mathematics Wiskunde

  Er zijn eisen aan de invulling van het eerste jaar, die je kunt vinden in de OER van je opleiding op http://www.student.uva.nl (kies je Master's programme > A-Z > Rules and regulations).

  We raden je aan om over de eisen van de FNWI en de ILO contact op te nemen met de track-coördinator van de Majors, de heer dr. Erik Joling .

 • Hoe is het programma opgebouwd?
  • Je volgt eerst een programma van 48EC ‘in de discipline’.
  • In het tweede jaar van je master volg je aansluitend de vakken van de major aan de Interfacultaire Lerarenopleidingen (ILO).
  • Je studeert af als Master of Science in je discipline. Je lesbevoegdheid wordt bijgeschreven op je masterdiploma van de FNWI; je ontvangt geen apart diploma of certificaat van de ILO.
 • Hoe kan ik me aanmelden?

  Als Major Teaching-student volg je het opleidingsprogramma van de master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs (Leraar VHO) . Je blijft ingeschreven in Studielink als student bij de FNWI, maar moet je apart voor het Major Teaching-traject aanmelden bij de ILO.

  De aanmeldperiode voor het Major Teaching-traject loopt van 1 februari tot en met 30 april voor de collegestart in september, en van 15 september tot en met 31 oktober voor de collegestart in februari.

  Uitsluitend tijdens de genoemde aanmeldperiodes vind je hieronder een link naar het aanmeldformulier.

  Na het versturen van het aanmeldformulier krijg je van de ILO een automatisch gegenereerd e-mailbericht. Hierin wordt beschreven wat je moet doen om formeel te worden toegelaten. Lees deze mail dus zorgvuldig!

Feiten & cijfers
Vorm Voltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start Februari, september