Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Wil je weten of deze studie echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Houd me op de hoogte

In het voor- en najaar worden er informatiesessies georganiseerd. Wil je per e-mail op de hoogte gehouden worden van nieuws en aankomende (live) events? Laat het ons weten via een van onderstaande formulieren.

Het Onderwijsloket

Het Onderwijsloket is een initiatief van de Vereniging Hogescholen (VH) en de Universiteiten van Nederland  (UNL). Op dit online platform vind je alle informatie over werken in het onderwijs. Het Onderwijsloket beantwoordt al je vragen en geeft informatie over welke routes er voor jou mogelijk zijn, welke functies je binnen een school kunt vervullen en met welke praktische zaken je rekening kunt houden als je in het onderwijs wilt werken.

Spraakmakers: leren redeneren in de klas

In het radioprogramma 'Spraakmakers' komen gasten aan het woord met tegenovergestelde meningen over de debatles tijdens maatschappijleer, waar leerlingen argumenten voor en tegen een bepaalde stelling moeten bedenken. Overal om ons heen wordt de wereld zwart-wit ingedeeld en dat begint al vroeg.

Dat moet anders, zegt UvA-docent en -onderzoeker Thomas Klijnstra.

 

Podcast: "Mijn 1e jaar voor de klas"

Lesgeven is een prachtig vak. Je kunt veel betekenen voor een ander. Maar het kan ook zwaar zijn, zeker als je aan het begin van je loopbaan staat. Speciaal voor jonge docenten, zij-instromers en leraren in opleiding is er nu de podcast "Mijn eerste jaar voor de klas". Leef mee met starters Maurice en Elisabeth (oud-student UvA): herkenbaar en leerzaam voor elke docent.

Beluister aflevering 1 op Spotify of via Apple.