Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Doorloop alle onderstaande stappen om je in te schrijven voor de opleiding.

Inschrijfproces

Heb je je vooropleiding in het buitenland gedaan? Dan volg je een ander inschrijfproces.

Lees meer over inschrijven met een buitenlandse vooropleiding

  • 1. Check de deadlines

    Indien je direct toelaatbaar bent tot de opleiding (zie stap 2.1) gelden de volgende deadlines:

    • Deadline aanmelding in Studielink en indienen toelatingsverzoek: 15 juli.  
    • Deadline volledige inschrijving (inclusief betaling collegegeld): 31 augustus.

    Let op: Indien je niet direct toelaatbaar bent, maar eerst een schakelprogramma dient te volgen, dan gelden er andere deadlines:

  • 2. Check de toelatingseisen

    2.1. Ik heb een Nederlandse WO-bachelor of WO-master

    Studenten met een universitair bachelor- of masterdiploma in de sector Gedrag en Maatschappij* zijn direct toelaatbaar tot de opleiding.

    * Dit betreft de volgende bacheloropleidingen: Psychologie, Pedagogische Wetenschappen, Onderwijswetenschappen, Sociologie, Algemene Sociale Wetenschappen, Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie, Technische Planologie, Sociale Geografie en Planologie, Milieu- en Maatschappijwetenschappen, Geografie, Planologie en Milieu, Bestuurs- en Organisatiewetenschap, Organisatiewetenschappen, Europese Studies, Politicologie, Bestuurskunde, European Public Administration, International Bachelors Programme in Communication and Media, Personeelswetenschappen, Criminologie, Communicatiewetenschap.
    Op de 
    website van de Onderwijsinspectie vind je de betreffende masteropleidingen. 

    Als je een ander universitair Bachelor- of Masterdiploma hebt, kun je een toelatingsverzoek indienen bij de toelatingscommissie EMPO, middels dit formulier. Je dient aan te tonen dat je minimaal 30 EC aan vakken op het vlak van methodologie, statistiek en academische vaardigheden en minimaal 30 EC aan voor de EMPO relevante inhoudelijke vakken hebt gevolgd. Indien dit niet het geval is, kan de toelatingscommissie je adviseren om één of meerdere aanvullende vakken te volgen.

    Aanvullende taaleis Nederlands
    Goede beheersing schriftelijke en mondeling beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste voor toelating tot de EMPO. Als bewijs voor een voldoende beheersing van de Nederlandse taal gelden de volgende diploma’s:

    • Een in Nederland behaald VWO-diploma of een in Nederland behaald Havo-diploma in combinatie met een Nederland afgeronde hbo-propedeuse;

    Heb je een ander (buitenlands) diploma behaald? Dan dien je aan deze taaleis te voldoen middels een van de volgende diploma’s:

    • Het Toelatingsexamen Universiteit Leiden – gevorderd (TUL-gevorderd) van het Academisch Talencentrum van de Universiteit Leiden. Voor het onderdeel spreekvaardigheid van dit examen moet minimaal een 7,5 worden behaald;
    • NT2 vergevorderden 1 of NT2 vergevorderden 2 behaald aan de Universiteit van Amsterdam.

    2.2 Ik heb een Nederlandse HBO-bachelor

    Studenten met een aanverwante HBO-bachelor kunnen het EMPO-schakelprogramma volgen. Dit schakelprogramma (60EC) wordt gedoceerd aan de UvA. Na het volledig afronden van het EMPO-schakelprogramma kun je doorstromen naar de Educatieve Master voor Primair Onderwijs.

    Let op: Voor het schakelprogramma geldt een afwijkende toelatingsprocedure en afwijkende deadlines! Het stappenplan voor aanmelding voor het EMPO-schakelprogramma vind je op de volgende pagina. 

  • 3. Doe een verzoek tot toelating
    • Je meldt je aan in Studielink bij de Vrije Universiteit voor de Educatieve Master Primair Onderwijs (EMPO). Een aanmelding verplicht je tot niets en kan nog tot 1 september kosteloos geannuleerd worden. 
    • Je ontvangt inlogcodes waarmee je je kunt aanmelden op je dashboard op VU.nl. 

    Upload onder het kopje ‘diploma’ de volgende documenten (Kies ‘wijzig je keuze’ om een volgend document te uploaden). Je kunt alle onderstaande documenten als ‘diploma’ uploaden bij je toelatingsverzoek:

    1. Formulier toelatingsverzoek EMPO
    2. Bijbehorende vakomschrijvingen (studiegids informatie)
    3. Indien reeds in bezit: (gewaarmerkte)  kopie diploma
    4. (Gewaarmerkte) kopie (voorlopige) cijferlijst
    5. Curriculum Vitae

    Het is mogelijk dat je alleen het laatst geüploade document terugziet. De documenten die je eerder hebt geüpload worden niet verwijderd, maar verdwijnen alleen uit zicht. Je kunt doorgaan met uploaden tot je al je documenten hebt geüpload. Het is ook mogelijk om al je documenten als één samengevoegd PDF bestand te uploaden. Onvolledige verzoeken worden niet in behandeling genomen.

    Je inschrijving bij de  Universiteit van Amsterdam wordt pas in gang gezet op het moment dat de inschrijving bij de Vrije Universiteit volledig is afgerond. 

  • 4. Check het collegegeld

    Bekijk voordat je je inschrijft de kosten die je kwijt gaat zijn aan het collegegeld. Hiervoor kun je de collegegeldmeter gebruiken en/of de informatiepagina over collegegeld bekijken. Let op: de collegegeldmeter werkt niet goed in Safari.

    Overige studiekosten

    Naast het collegegeld ben je gemiddeld tussen de € 50 en € 100 per maand kwijt aan boeken, excursies, een laptop en ander studiemateriaal. Houd tevens rekening met andere kosten zoals eten, openbaar vervoer en woonkosten als je op kamers gaat.

  • 5. Schrijf je in via Studielink

Vragen?

De administratie voor de Educatieve Master Primair Onderwijs verloopt via de Vrije Universiteit Amsterdam. 
Heb je vragen over de inschrijfprocedure of de toelatingseisen? Mail dan naar toelatingscommissie.empo@vu.nl.

Veelgestelde vragen