Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Iedere drie weken kunnen er 23 studenten starten met de master Geneeskunde. Wie wanneer start bepalen we door middel van een loting met willekeurig lotnummer. Voldoe je aan de toelatingseisen (zie Toelating)? Dan kun je je aanmelden voor de loting van de master Geneeskunde. 

Via de loting krijg je twee mogelijke startdata en één uiterste startdatum toebedeeld. De startdata van het keuzeonderwijs en die van de wetenschappelijke stage zijn optioneel. De startdatum van de klinische stage is de laatst mogelijke optie om te beginnen aan je master Geneeskunde. Bekijk Startdata voor een actueel overzicht en een voorbeeld van de diverse studieroutes. 

Aanmelden 

Om je aan te melden voor de loting (en dus voor je master) volg je een paar stappen. 

 1. Ga naar www.uva.nl/dsdd. Log in met je UvaNetID.
 2. Selecteer de opleiding 'Geneeskunde master'.
 3. Ga naar ‘Ik wil iets aanvragen of regelen’.
 4. Meld je aan voor de masterpakketuitgifte.

Ben je uitgeschreven bij de UvA? Vul dan dit formulier (pdf) in om je aan te melden.

Voorwaarden

 •  Je meldt je aan vóór de eerste van de betreffende lotingsmaand.
 •  Je hebt alle onderwijsonderdelen van het bachelor programma behaald vóór de eerste van betreffende lotingsmaand én je studieplan in SIS is dichtgeklapt. Verzoeken om een cijfer eerder te verwerken (dan de officiële nakijktermijn) in SIS t.b.v. een dichtgeklapt studieplan worden niet in behandeling genomen.
 • Ben je in afwachting van jouw laatste resultaat waardoor jouw studieplan in SIS nog niet is dichtgeklapt? En is de nakijktermijn van 20 werkdagen en 2 werkdagen verwerkingstermijn hiervan al wel verstreken? Ook dan mag je je aanmelden voor de uitgifte van startdata. De Onderwijsadministratie voert een controle op ontbrekende resultaten op de eerste werkdag van betreffende lotingsmaand.
 • Na de deadline controleert de onderwijsadministratie de ingangseisen. Voldoe je niet aan de eisen, dan laten we weten dat je niet kunt deelnemen aan de loting. Je meldt jezelf opnieuw aan voor een volgende loting.
 • Na aanmelden toch niet mee willen loten? Afmelden kan alleen uiterlijk vóór de eerste van de maand. Daarna loot je mee. Trek je je terug na deze deadline zonder toestemming van de opleiding, dan kun je vanaf het moment van teruggeven van je startdatum een jaar lang niet mee doen aan de loting. Ook als je zonder toestemming van de opleiding besluit tijdens de coschappen (tijdelijk) te stoppen, dan kun je je pas een jaar later melden om weer ingepland te worden.

Bekijk alle voorwaarden in de Onderwijs- examenregelingen (OER).

Ruilen van startdata

Je mag met een medestudent startdata ruilen. Ruilen kan alleen volgens onderstaande voorwaarden:

 • Je beschikt over een startdatum (je hebt dus al meegeloot)
 • Je kunt ruilen tot uiterlijk 3 maanden vóór de start van de klinische stages
 • Je kunt alleen het hele pakket startdata ruilen, losse data ruilen kan niet.
 • Ruilen doe je op eigen verantwoordelijkheid.

Hoe ruil je?

Bied via je eigen netwerk je startdata aan. Maak hiervoor bijvoorbeeld gebruik van de bestaande (bachelor) groepen op Facebook, Instagram of WhatsApp. Heb je een ruilpartner gevonden? Maak allebei een DSSD-verzoek aan waarin je aangeeft met wie je gaat ruilen. De Onderwijsadministratie verwerkt de ruil in KL-APP en bevestigt de ruil via de DSSD aan jullie allebei.

Startdata 

Bekijk de eerst mogelijke startdata van de volgende loting op de pagina Startdata master Geneeskunde