Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master

Geneeskunde

Vergelijk

De artsopleiding bestaat uit een driejarige bachelor geneeskunde, gevolgd door een eveneens driejarige master.

In ons nieuwe masterprogramma Epicurus (start 1 maart 2021) leiden we studenten op tot basisartsen die klaar zijn voor de toekomst. Dat betekent dat je uitstekende zorg kunt verlenen, de kwaliteit van zorg wil en kan verbeteren en voorbereid bent op toekomstige ontwikkelingen.

Zicht op je eigen leerproces

ICT speelt in het masterprogramma een grote rol. We maken gebruik van blended onderwijsvormen, en je houdt je ontwikkelingen bij in een digitaal portfolio. Ook gaan we over op programmatisch toetsen en beoordelen. Daarbij geef je zelf vorm aan je eigen leerproces door feedback, feedforward en toetsresultaten te verzamelen in je digitaal portfolio. Op die manier heb je zicht op je ontwikkeling en voortgang, en kunnen we je optimaal begeleiden in je leerproces. 

Als basisarts klaar voor de toekomst

Doorloop je je master met succes, dan voldoe je aan de eindtermen van het Raamplan Artsopleiding én aan het profiel van de AMC-basisarts. Dat betekent dat je aantoonbaar uitstekende vaardigheden bezit op het gebied van: consultvoering, academisch onderzoek, relevante technologieën, preventie en andere maatschappelijke gezondheidszorgissues, interprofessioneel samenwerken, farmacotherapie en goede zorg. 

Feiten & cijfers
Diploma MSc Geneeskunde
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 180 EC, 36 maanden
Voertaal Nederlands
Start Januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december
CROHO-code 66551
Locatie AMC