Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De master Geneeskunde is toegankelijk voor iedereen met een bachelordiploma van een Nederlandse of een buitenlandse instelling van hoger onderwijs, die aantoont dat hij beschikt over kennis, inzicht en vaardigheden op het niveau van de bacheloropleiding Geneeskunde (UvA), inclusief de benodigde taalvaardigheid.

Beperkte opleidingscapaciteit

Vanwege de huidige beperkte opleidingscapaciteit vindt selectie op de volgende manier plaats: 

  1. Studenten met een bachelordiploma Geneeskunde (UvA) en studenten die na het doorlopen van het schakelprogramma Geneeskunde (UvA) een verklaring toelating master hebben verkregen, krijgen voorrang bij plaatsing in de master Geneeskunde. 
  2. Een bezitter van een bachelordiploma van een Nederlandse of een buitenlandse instelling van hoger onderwijs, die aantoont te beschikken over kennis, inzicht en vaardigheden op het niveau van de bacheloropleiding Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam, inclusief de benodigde taalvaardigheid, kan, indien de capaciteit het toelaat en de student in het bezit is van een toelatingsbewijs tot de masteropleiding Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, ook worden geplaatst in de masteropleiding. 

Bekijk hiervoor het Onderwijs- en examenreglement (OER) van de opleiding.