Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Psychologie: Klinische Psychologie (track)
Opslaan in favorieten

Studieprogramma

In de track Klinische Psychologie binnen de master Psychologie volg je de vakken 'Practicum klinische psychodiagnostiek' en 'Psychotherapie 2'. Verder loop je een praktijkstage in een klinische setting of een onderzoeksstage en doet ten slotte een afstudeeronder­zoek.

Basisaantekening Psychodiagnostiek (BAPD)

Alleen studenten met een bachelor van een WO opleiding met een geaccrediteerd BAPD traject komen in aanmerking voor het behalen van de BAPD bij afronding van de master Gezondheidszorgpsychologie. Alle WO Psychologie opleidingen in Nederland hebben een geaccrediteerd BAPD traject. Zie verder de NIP website voor een overzicht. Studenten met bachelor van een andere, niet-geaccrediteerde opleiding moeten om in aanmerking te komen voor een BAPD ofwel een volledig schakeltraject bij UvA Psychologie volgen, ofwel zij krijgen bij het afstuderen een ingevulde checklist theoretische eisen BAPD waaruit blijkt welke eisen er wel behaald zijn. Hiermee kunnen zij, samen met eventuele bewijsstukken van de eerdere opleiding, bij de Open Universiteit de BAPD aanvragen en ook eventuele tekorten wegwerken.

Diploma

Klinische Psychologie is een mastertrack binnen de geaccrediteerde masteropleiding Gezondheidszorgpsychologie. Na succesvolle afronding van het programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Gezondheidszorgpsychologie en de titel Master of Science (MSc).