Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Deze track leert je hoe je een trainer wordt die groepen werknemers of werkgevers op een zorgvuldige en motiverende manier door veranderingen leidt. Je ontwikkelt ook vaardigheden om specifieke trainingsprogramma's te maken. Door je inzicht in sociaal gedrag en je vermogen om met lastige groepssituaties om te gaan, onderscheid je je als trainer.

Waar werken onze afgestudeerden?   

Deze cursus is erg doelgericht. Veel studenten worden trainer en werken voor trainingsbureaus, universiteiten of als freelancer in het bedrijfsleven. Ze helpen bijvoorbeeld om veranderingsprocessen te begeleiden of geven training in het brengen van moeilijk nieuws.  

Enkele voorbeelden van functies van onze afgestudeerden:  

  • Trainer in sociale en communicatieve vaardigheden voor trainingsbureaus, commerciële bedrijven of overheidsinstellingen 

  • Freelance trainer voor bedrijfsworkshops, teambuildingsessies of persoonlijke ontwikkelingsprogramma's  

  • Zelfstandige consultant, trainer of coach, met een eigen advies- of trainingsbureau 

  • Docent psychologie of vaardigheidstrainer aan hogescholen (HBO) of universiteiten  

  • Onderwijsadviseur voor onderwijsinstellingen of opleidingsorganisaties 

UvA Student Careers Centre

Het Student Careers Centre is er voor jouw loopbaanontwikkeling. Je kunt bij hen terecht voor een gesprek over je mogelijkheden, je ambitie en je twijfels, op elk moment in je studie.

Je diploma is geen afscheid 

Na je afstuderen hoef je geen afscheid te nemen van de UvA. We helpen je graag om je loopbaan verder te ontwikkelen. Je kunt je aansluiten bij het jonge-alumniprogramma van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV), dat je helpt om je carrière uit te stippelen. En als alumnus kun je ook nog steeds gebruikmaken van het Student Careers Centre. 

Veelgestelde vragen (FAQs)
  • Kan ik coachen na deze opleiding?

    Deze opleiding is echt gericht op het begeleiden van groepsprocessen, dus niet de individuele 1-op-1 coaching. Hoewel je wel de gesprekstechnieken leert en na de opleiding goed een team zou kunnen coachen, is het geen specifieke coachingsopleiding. Als je dus interesse hebt in specifiek het coachen van individuen, sluit deze track minder goed aan.