Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Psychologie: Training & ontwikkeling
Vergelijk

Carrièreperspectief

Het beroep van psycholoog-trainer is een aantrekkelijk perspectief als je een brede baan binnen de psychologie zoekt. Afgestudeerden van de track bezitten de kennis en vaardigheden om groepsprocessen te begeleiden.

Training & ontwikkeling levert trainers die op zorgvuldige en motiverende wijze groepen werknemers of werkgevers tot verandering kunnen brengen. Ze kunnen opleidingsdoelen omzetten in concrete trainingsprogramma’s. Door hun kennis en sensitiviteit voor de effecten van sociaal gedrag en hun vaardigheid in het omgaan met lastige groepsprocessen tijdens de training, vallen deze wetenschappelijk geschoolde trainers positief op in het totale werkveld van de trainer.

Enkele voorbeelden van functies waarin de afgestudeerde studenten terecht zijn gekomen:

  • Trainer in sociale en communicatievaardigheden bij profit en non-profit organisaties
  • Freelance trainer
  • Zzp'er met eigen advies-/trainersbureau als consultant, trainer, coach
  • Docent Psychologie of vaardigheidstrainer bij hbo-instellingen of aan de universiteit
  • Opleidingsadviseur

UvA Student Careers Centre

Het Student Careers Centre is er voor jouw loopbaanontwikkeling. Je kunt bij hen terecht voor een gesprek over je mogelijkheden, je ambitie en je twijfels, op elk moment in je studie.

Je diploma is geen afscheid 

Na je afstuderen hoef je geen afscheid te nemen van de UvA. We helpen je graag om je loopbaan verder te ontwikkelen. Je kunt je aansluiten bij het jonge-alumniprogramma van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV), dat je helpt om je carrière uit te stippelen. En als alumnus kun je ook nog steeds gebruikmaken van het Student Careers Centre. 

Veelgestelde vragen (FAQs)
  • Kan ik coachen na deze opleiding?

    Deze opleiding is echt gericht op het begeleiden van groepsprocessen, dus niet de individuele 1-op-1 coaching. Hoewel je wel de gesprekstechnieken leert en na de opleiding goed een team zou kunnen coachen, is het geen specifieke coachingsopleiding. Als je dus interesse hebt in specifiek het coachen van individuen, sluit deze track minder goed aan.