Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Stadsgeschiedenis (Geschiedenis)
Vergelijk

Carrière

Arbeidsmarkt

Het werkveld van stadshistorici is even breed als het vakgebied. Onze alumni werken zowel bij musea, archieven en andere culturele organisaties alsook woningbouwverenigingen, architecturenbureaus en bestuurlijke organisaties. Anderen kozen voor een carrière in het onderwijs of zijn aan de slag gegaan als zelfstandig journalist, ondernemer of onderzoeker. De stafleden brengen aankomende en huidige studenten graag in contact met alumni en kunnen studenten dankzij hun netwerk aan relevante stages en (onderzoeks)opdrachten helpen.

Vaardigheden

Als je Stadsgeschiedenis succesvol hebt afgerond, beschik je over de analytische en communicatieve vaardigheden die een carrière op academisch niveau mogelijk maken, zoals:

  • Complexe stedelijke kwesties en vraagstukken in heden en verleden in een brede historische context plaatsen.
  • Digitale technieken toepassen bij het verwerken van archiefvondsten.
  • Grote hoeveelheden informatie (snel) verwerken en ordenen, en op een heldere en zakelijke manier formuleren.

Geschiedenis studeren, en dan? 

Voor veel studenten is dit een van de meest voorkomende vragen die gesteld wordt wanneer zij voor een studie Geschiedenis kiezen. En dat terwijl je er alle kanten mee op kan: onderzoek, onderwijs, journalistiek, de culturele sector, een eigen onderneming etc. Om studenten te helpen bij hun voorbereiding op de arbeidsmarkt is er een online voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd. De bijeenkomst geeft inzicht in de verschillende sectoren waarin je met de opleiding Geschiedenis aan de slag kunt. Daarnaast gaan de sprekers in op de stappen die je al tijdens je studententijd kunnen maken om je voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Denk aan een passende stage, bijbaan of andere relevante nevenactiviteit. De opname van de bijeenkomst kun je in verschillende delen hieronder bekijken.

Blok 1
Sprekers in het eerste deel van de bijeenkomst: Marie-Elise van den Hoek Ostende (Loopbaanadviseur bij het Student Career Centre) Astrid de Bruin (Ervaringsdeskundige sollicitaties en netwerken) Goeie Ouwe Koeien (Commercieel bedrijf gespecialiseerd in Publieksgeschiedenis)
Blok 2
Sprekers in het tweede deel van de bijeenkomst: Lotte van Hasselt (PhD-kandidaat bij het project ‘The Invention of the Refugee’) Yasmine Bentoumya (Adviseur Seksueel Geweld bij de Gemeente Amsterdam) Charlotte Kleyn (Culinair historica en journalist)
Blok 3
Sprekers in het laatste deel van de bijeenkomst: Onno Sinke (Historicus bij het ARQ Kenniscentrum Oorlog, Vervolging en Geweld/Koninklijk Instituut voor de Taal-, Land- en Volkenkunde) Dan Afrifa (Schrijver en opiniemaker) Melle Koletski (Ervaringsdeskundige studentenpolitiek en medezeggenschap)