Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Op het gebied van de Tandheelkunde werkt de Universiteit van Amsterdam samen met de Vrije Universiteit in het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA).

De studie Tandheelkunde bij ACTA is een wetenschappelijke opleiding. ACTA geeft de wetenschappelijkheid vorm door de student op te leiden tot een tandarts met een kritische en wetenschappelijke houding. In het onderwijs zul je dan ook merken dat er veel aandacht wordt besteed aan het verzamelen, beoordelen en selecteren van informatie. Daarnaast ligt de nadruk op het aanleren van vaardigheden waarmee je na je afstuderen in staat bent om je verder en blijvend in het vak en de wetenschap te ontwikkelen.

De master Tandheelkunde bij ACTA duurt drie jaar. In de master specialiseer en kwalificeer je je in een van de specialisatierichtingen waarop je je in de bachelor al hebt georiënteerd:

  • Biologie en tandheelkunde
  • Fysica, chemie en tandheelkunde
  • Gedragswetenschappen en tandheelkunde
  • Geneeskunde en tandheelkunde

Status accreditatie en titulatuur

Deze master is positief getoetst (geaccrediteerd) door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie. Dat betekent dat de opleiding na succesvolle afronding leidt tot een wettelijk erkend masterdiploma en de titel Master of Science (MSc).

Feiten & cijfers
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd
Studielast
180 EC, 36 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
66588