Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Minor

Communicatiewetenschap

Welke rol spelen media tijdens de verkiezingstijd? Wat is het effect van Instagram op het zelfbeeld van tieners? En hoe reageren mensen op reclameboodschappen of een anti-rokencampagne? Media en communicatie spelen een grote rol in ons dagelijkse leven. Daarom bestuderen we bij Communicatiewetenschap de effecten hiervan.

Programma

Je kunt kiezen uit een minor van 30 ECTS of 60 ECTS. Studenten volgen het vak Milestones in Communication Science (12 ECTS). Daarnaast worden 3 Topics (elk 6 ECTS) gekozen. Het programma en gedetailleerde cursusbeschrijvingen van het lopende academiejaar vind je in de studiegids via de links hierboven. Begin juni verschijnt de nieuwe studiegids met daarin het definitieve programma.

Ingangseisen

Beide minors zijn toegankelijk voor bachelorstudenten uit alle richtingen. De 60 ECTS-minor is vooral interessant voor studenten zonder sociaalwetenschappelijke achtergrond vanwege de aandacht voor onderzoeksmethoden.

Er is een speciaal minoraanbod voor hbo-studenten die willen doorstromen naar de (verkorte) bachelor Communicatiewetenschap. Dit noemen we de hbo-doorstroomminor (30 ECTS).

Start data

  • 30 ECTS-minor: in september en februari
  • 60 ECTS-minor: in september
  • hbo-doorstroomminor: in september

Aanmelden voor de minor

Je kunt je aanmelden voor deze minor als je het eerste jaar hebt afgerond van je majoropleiding of als je 180 ECTS hebt behaald van je hbo-opleiding. Ga naar de Studiegids voor de aanmeldprocedure en -deadlines. 

Minorcertificaat

Na afronding van de minor kun je een minorcertificaat aanvragen waarop de vakken van je programma staan vermeld. Je kunt je minorcertificaat online aanvragen.

Informatie en contact

Voor meer algemene informatie over de minor en het aanmelden kun je contact opnemen met de onderwijsbalie Communicatiewetenschap.

Feiten & cijfers
Vorm Voltijd
Studielast 30-60 EC, 6-12 maanden
Voertaal Engels
Start Februari, september