Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Minor

Programmeren

De minor Programmeren is een inleiding tot de kunst van het programmeren en de wetenschap van de informatica. Dat betekent dat je tijdens de minor elke dag aan de slag gaat met programmeeropdrachten en dat je tegelijk kennis maakt met de principes achter bekende toepassingen zoals de digitale overheid, games, sociale media, veilige communicatie en nog veel meer.

Je leert in de eerste maanden uitgebreid de basis van programmeren (en meteen hoe een computer werkt), en daarna ga je je wat verder specialiseren, afhankelijk van je interesses. Ondertussen leer je over algoritmen, over teamwork, en over het ontwerpen van software. De focus van de minor is technisch, maar we richten ons speciaal op studenten die nog geen enkele ervaring hebben!

Vanwege het pittige programma kun je verwachten een flink deel van je tijd te besteden in ons gloednieuwe lab op het Science Park in Amsterdam. Je werkt daar met andere studenten van alle studierichtingen en een grote club studentassistenten. Deze assistenten zijn er speciaal om je snel op weg te helpen. Ze hebben zelf ook meestal de minor gevolgd dus ze weten precies hoe het is!

Je kunt de minor in één semester doen, of verspreiden over meerdere semesters. De vakken worden twee keer per studiejaar aangeboden.

Feiten & cijfers
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 30 EC, 1 semester (of heel jaar)
Voertaal Nederlands