Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Minor

Theaterwetenschap

De minor theaterwetenschap biedt een gedegen introductie in enkele belangrijke aspecten van de theaterwetenschap: de theorie en analyse van theaterteksten en voorstellingen en de geschiedenis van het Nederlandse en Europese theater vanaf 1800.

De minor geeft een inleiding in de belangrijkste deelgebieden binnen de huidige theaterwetenschap: theorie van theater, analyse van drama en theater, theatergeschiedschrijving, performance-studies, toeschouwerschap, theaterkritiek, en institutionele aspecten (inclusief beleid). Actuele ontwikkelingen binnen het vak komen aan bod via termen als spel, theatraliteit, performativiteit en theatrale ervaring. Daarnaast krijg je een overzicht van de theatergeschiedenis vanaf 1800. Het gaat daarbij niet alleen om toneel, maar ook om opera, muziektheater, cabaret, mime en dans.

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op.

Studieschema

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Inleiding in de theaterwetenschap
  1—2
  12
 • Theaterproject
  ???studyprogramme .period??? 3
  6
 • Theatergeschiedenis: van 1800 tot nu
  4—5
  12
UvA Studiegids: Minor Theaterwetenschap

Vervolg je studie met een master

Voor universitaire bachelorstudenten kan de minor Theaterwetenschap een goede voorbereiding zijn op een master in bijvoorbeeld Theatre Studies en International Dramaturgy. Bekijk altijd de toelatingseisen bij de pagina Toelating en inschrijving van de master waar jij interesse in hebt.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse hebben behaald. Voor hbo'ers is een minor echter niet voldoende om toegang te krijgen tot een master. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

De aanmelding voor het studiejaar 2022-2023 start op 12 mei 2022.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands
Start September
Locatie Universiteitskwartier