Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Open Programma

Kunst - Cultuur - Samenleving

Aan de hand van voorbeelden van kunst- en cultuursociologisch onderzoek laten de docenten zien hoe het verband tussen de kunsten en de samenleving onderzocht kan worden, met aandacht voor zowel de artistieke productie als de consumptie ervan.

Kunst – Cultuur – Samenleving introduceert de studenten in de wijze waarop invloedrijke cultuurtheoretici (antropologen, sociologen, filosofen, historici, cultuurwetenschappers) de relatie van kunst tot de samenleving bestuderen. Hierbij wordt uitgegaan van een breed kunstbegrip, waarbij alle mogelijke benaderingen van kunst en cultuur en het maatschappelijk debat over culturele aspecten van mondialisering, diversiteit en canonvorming bod komen.

Data, tijd, locatie en prijs

  • 12 april t/m 24 mei 2023 
  • maandag van 11.00-14.00 uur en woensdag 12.00-15.00 uur
  • Oudemanhuispoort, D1.08 (op beide dagen)
  • cursusprijs: € 190 (voor AUV-leden € 171)

Belangrijk om te weten

  • Uiterste aanmelddatum: 26 maart 2023, plaatsing op basis van beschikbaarheid.
  • Dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg voor actuele roostergegevens: www.rooster.uva.nl
  • Studiemateriaal: wordt nog bekendgemaakt
  • U volgt dit Open UvA-college als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen (geen werkcolleges), geen tentamen doet en geen studiepunten behaalt. 

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Feiten & cijfers
Vorm Open UvA-college
Voertaal Nederlands
Start April