Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De premaster Geneeskunde heeft een omvang van 60 EC. Het programma start in september 2024, de afronding is uiterlijk 31 augustus 2025.

Eindtermen

De premaster is bedoeld voor studenten die zeer gemotiveerd zijn om in één studiejaar toe te werken naar het startniveau van de masteropleiding geneeskunde. De eindtermen liggen op bachelor geneeskunde eindniveau. Deze borgen in combinatie met de eerder afgeronde bacheloropleiding daarmee een goede aansluiting. 

Onderwijsplan en Toetsplan 

Tijdens de premaster staat de ontwikkeling van de student op de kerncompetenties Medische Deskundigheid en Professioneel Handelen centraal. Uitgangspunt is het leren als een actief proces in interactie met anderen. 
Het programma vraagt veel zelfstandigheid. Je kunt goed te plannen en neemt regie over je eigen leerproces. Een actieve studiehouding, systematisch werken, goede analytische vaardigheden en samenwerken met medestudenten is hierbij essentieel.

  • Je krijgt begeleiding van ervaren docenten uit Amsterdam UMC, locatie AMC. Zij geven veel feedback om je bewust te maken van jouw kennis, competentieontwikkeling en professionele handelen. 
  • Jouw groei en ontwikkeling toon je aan in je portfolio. Dit heeft betekenis voor de blokbeoordeling. 
  • De mentor heeft een rol als coach t.b.v. het behalen van jouw concrete doelen.

Onderwijsprogramma 

De premaster is een voltijds onderwijsprogramma. Het bestaat uit vier onderwijsblokken van elk 15 ECTS. Deze hebben een thematische opbouw van eenvoudige aandoeningen in blok 1 naar complexe aandoeningen in blok 4. Het onderwijsprogramma kent verschillende onderwijsvormen. 

  • Tijdens het onderwijs klinisch redeneren en besluitvorming bespreek je casuïstiek, het verdiepingsonderwijs biedt daarvoor de theoretische onderbouwing. 
  • Vaardighedenonderwijs is gericht op het aanleren van de medische basisvaardigheden die je nodig hebt voor het uitvoeren van bv. een anamnese en lichamelijk onderzoek. 
  • Het keuzeonderwijs geeft verdieping en verbreding in relatie tot de vier pijlers van het Amsterdam UMC locatie AMC (In de maatschappij, Inclusief, Interprofessioneel en Internationaal). 

Toetsprogramma

Het toetsprogramma bestaat uit vier blokbeoordelingen in combinatie met een vaardighedentoets en een beoordeling op de landelijke voortgangstoetsen.

  • De blokbeoordeling gebeurt aan de hand van jouw portfolio en op basis van enkele voorwaardelijke criteria, zoals jouw inzet en aanwezigheid bij het contactonderwijs. 
  • Voortgangstoetsen geven inzicht in jouw ontwikkeling op de kerncompetentie Medische Deskundigheid ten opzichte van het mastereindniveau. Om de studiepunten te verkrijgen moet je aan het eind van de premaster meetniveau 12 behalen, dit is het eindniveau van de bacheloropleiding geneeskunde.
  • Tijdens de vaardighedentoets krijg je een beoordeling op je medische basisvaardigheden.