Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De coronacrisis heeft de Nederlandse theaterwereld hard geraakt. Tegelijkertijd werd juist in de lockdownperiodes duidelijk hoe belangrijk culturele activiteiten zijn voor de veerkracht van de samenleving: het theater is een uitlaatklep, een sociaal knooppunt, een publiek forum en de kraamkamer van de publieke verbeelding – allemaal tegelijkertijd.
Kerngegevens van evenement Voor het voetlicht: het Amsterdamse toneel en de Nederlandse podiumkunst
Datum
16 mei 2022
Tijd
17:00 -18:30
Locatie
SPUI25

Wie niet speelt of nu en dan van rol verwisselt, verstart onherroepelijk. Hoe komen de podiumkunsten tevoorschijn uit de coronacrisis? Welke gevaren zijn aan het licht gekomen – en welke nieuwe kansen doen zich voor?

In deze derde aflevering van de reeks De staat van de Nederlandse taal en cultuur gaan drie experts met elkaar in gesprek: Simon van den Berg (Theaterkrant Magazine), Frans Blom (Universiteit van Amsterdam) en Eve Hopkins (Theater Bellevue) debatteren vanuit hun eigen expertise over het belang van het theater voor de stad door de eeuwen heen, en in de toekomst.

De staat van de Nederlandse taal en cultuur

De status van Nederlandse taal, literatuur en cultuur is een onderwerp dat de afgelopen jaren praktisch onafgebroken onderwerp van gesprek is geweest – of het nu ging om fundamentele onderwijsvernieuwingen, spraakmakende literaire debuten of zorgen om het taalniveau van leerlingen. Maar hoe staat het met het onderzoek naar de Nederlandse taal en cultuur? In deze reeks bij SPUI25 maken we de balans op. Onderzoekers, journalisten en artistieke professionals gaan met elkaar in gesprek over de vraag: hoe staat het eigenlijk met onze taal en cultuur?

De reeks is een initiatief van Gaston Franssen, die onlangs benoemd werd tot hoogleraar Nederlandse letterkunde en intermedialiteit.

SPUI25

Spui 25-27
1012 WX Amsterdam