Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Het onderzoek van Lucia Admiraal, MA, wordt gesteund met financiering uit het programma Promoties in de geesteswetenschappen. Het Regieorgaan Geesteswetenschappen en NWO Geesteswetenschappen hebben in totaal drie onderzoekers van de UvA geselecteerd.

NWO

Entangled loyalties. Middle Eastern Jewish views on Nazism and anti-Semitism in Europe in the Arabic Jewish press 1933-1948

Lucia Admiraal bestudeert transnationale Arabisch-joodse intellectuele debatten over nazisme en antisemitisme in Arabischtalige media in het Midden-Oosten tijdens de jaren dertig en veertig. Haar promotoren zijn prof. dr. Gerard Wiegers en prof. dr. Irene Zwiep. Co-promotor is dr. Robbert Wotlering. De vraag hoe de gebeurtenissen in Europa zich verhielden tot het vraagstuk van joodse integratie in de opkomende Arabische natiestaten in het Midden-Oosten staat centraal. Verschillende Arabischtalige joodse kranten en hun netwerken in het Midden-Oosten en Europa worden onderzocht en in kaart gebracht. Het onderzoek beoogt daarmee een bijdrage te leveren aan moderne noties van integratie en vervlochten, transnationale loyaliteiten in Europa en het Midden-Oosten.

De capaciteitsgroep religiewetenschappen heet Lucia Admiraal van harte welkom in haar midden en is trots op dit succes. Het onderzoek zal worden verricht binnen de onderzoeksschool ARTES.