Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 16 september vond de inauguratie van hoogleraar Muziekcognitie Henkjan Honing als lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) plaats.

dhr. prof. dr. Henkjan Honing, Medewerker FGw en FNWI, hoogleraar Muziekcognitie

Henkjan Honing (1959) onderzoekt wat muzikaliteit is of kan zijn, en in hoeverre wij mensen deze capaciteit gemeen hebben met andere dieren, om er zo achter te komen wat de cognitieve en biologische bouwstenen zijn van muzikaliteit. Naast een onderzoeksagenda (The Origins of Musicality, 2018, MIT Press) verschenen van hem de populairwetenschappelijke boeken Iedereen is muzikaal (in het Engels verschenen als Musical Cognition) en Aap slaat maat (in het Engels verschenen als The Evolving Animal Orchestra). De boeken en lezingen van Honing trekken een breed publiek en worden zowel binnen als buiten de wetenschap gewaardeerd.

Het lidmaatschap van de KNAW is voor het leven en wordt toegekend aan vooraanstaande wetenschappers uit alle disciplines op grond van hun wetenschappelijke prestaties. In totaal zijn negentien nieuwe leden van de KNAW geiïnstalleerd. De KNAW telt circa vijfhonderdvijftig leden.

dhr. prof. dr. H.J. (Henkjan) Honing

Faculteit der Geesteswetenschappen

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Lees in het KNAW-persbericht meer over alle nieuwe leden

Muziekwetenschap aan de UvA