Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De Spinoza-leerstoel wordt in 2021 bekleed door prof. Robert Brandom. Brandom - Distinguished Professor of Philosophy and Fellow van het Center for Philosophy of Science aan de University of Pittsburgh - zal in het tweede semester van het studiejaar 2020-2021 de Spinozalezingen houden onder de titel "Fetishism, Anti-Authoritarianism, and the Second Enlightenment: Rorty and Hegel on Representation and Reality".
Robert Brandom
Robert Brandom

Over de Spinozaleerstoel

Sinds 1995 benoemt de afdeling Filosofie van de UvA jaarlijks een buitenlandse filosoof op de Spinoza-leerstoel. Als onderdeel van de benoeming houdt de Spinoza-hoogleraar een aantal lezingen bedoeld voor een breed publiek dat op de hoogte wil blijven van hedendaagse ontwikkelingen in de filosofie.

Robert Brandom is professor in de Filosofie bij the Center of Philosophy of Science aan de Universiteit van Pittsburgh, waar hij sinds 1976 lesgeeft. Hij heeft 15 boeken geschreven die in vele talen zijn vertaald. Op zijn website zijn meer dan honderd artikelen gratis te downloaden, waarin diverse filosofische kwesties worden aangekaart.