Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
In 2020 promoveerde taalwetenschapper Imme Lammertink op haar onderzoek over taalontwikkelingsstoornis bij kinderen. Nu is er een kindvriendelijk boek uitgekomen op basis van haar onderzoek: stripboek Het Grote TOS Mysterie.

Het is nog redelijk onbekend, maar in iedere klas zitten er wel één of twee: leerlingen met TOS. Deze kinderen hebben moeite met het leren van hun moedertaal. Toen Lammertink in 2020 promoveerde op haar onderzoek over TOS, wilde ze haar bevindingen ook in de vorm van een stripboek uitgeven. Het doel van deze kindvriendelijke versie is om de bekendheid van TOS te bevorderen en kinderen kennis te laten maken met taalwetenschap. Het idee leverde haar een nominatie voor de NWO Synergy Award 2020 op.

In samenwerking met auteur en illustrator Wouter Goudswaard zette Lammertink haar onderzoeksresultaten in voor het ontwikkelen van het stripboek. Nu is het plan werkelijkheid geworden: Het Grote TOS Mysterie ligt in de winkel. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf tien jaar oud. In het verhaal leren drie kinderen alles over TOS en de manier waarop kinderen taal leren van Professor Roos, aliens en een robotaap.