Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De FdR gaat in het vijfde tentamenblok van dit collegejaar geen gebruik maken van online proctoring. De UvA besloot vorige week dat faculteiten voor dit systeem van surveillance kunnen kiezen als er geen passend alternatief is, maar de faculteit wil een zorgvuldige afweging maken over de eventuele inzet.

Elke faculteit bepaalt zelf of ze dit surveillancemiddel inzet. Het systeem is nieuw voor studenten en docenten en roept nog veel vragen op. De FdR maakt hier om die reden in ieder geval in blok vijf geen gebruik van. De faculteit neemt nu de tijd om te onderzoeken welke mogelijkheden en beperkingen er zijn en wil een zorgvuldige afweging maken over de eventuele inzet van online proctoring op een later moment. 

Bij de keuzes die de faculteit maakt, zijn studievoortgang en het garanderen van de betrouwbaarheid van de tentamenuitslagen - en daarmee de waarde van diploma’s - belangrijke uitgangspunten. Dit vanuit de overtuiging dat dit in het belang is van studenten. Uiteraard blijven jullie op de hoogte van de ontwikkelingen en besluiten over dit onderwerp. 

Meer informatie