Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Laura Burgers (ACT) heeft een Rubicon gekregen van NWO. Hiermee gaat ze 2 jaar lang onderzoek doen bij het Asia-Pacific Centre for Environmental Law aan de National University of Singapore. Het programma Rubicon is bedoeld om jonge, veelbelovende wetenschappers de mogelijkheid te geven internationale onderzoekservaring op te doen.

Laura Burgers gaat onderzoek doen naar rechtszaken over klimaatverandering. Milieuactivisten doen wereldwijd een beroep op rechten van mensen in het buitenland, toekomstige generaties en de natuur. Dit roept de vraag op hoe rechtbanken in dergelijke zaken moeten beslissen, en of ze van elkaar kunnen leren. Zij worden immers allemaal geconfronteerd met het mondiale probleem van klimaatverandering.

Klimaatrechtszaken uit het mondiale zuiden zijn nog nauwelijks onderzocht, terwijl deze regio het zwaarst wordt getroffen door klimaatverandering. Daarom richt Laura zich op deze regio.

Over Rubicon

De Rubicon van NWO maakt het voor recent gepromoveerde onderzoekers mogelijk om tot 24 maanden onderzoek te doen aan een topinstituut. Lees meer over Rubicon.